O NOUA DOVADA de AFECTIUNE a lui VICTOR PONTA fata de UDMR

UDMR va decide sambata 13 decembrie daca il va lasa cu ochii in soare (n.red. care a revenit la tanc dupa 33 de zile cat a stat ascuns in nori) pe premierul VICTOR PONTA. In proportie de 99%, maghiarii vor decide sa iasa de la Guvernare in ciuda dovezilor permanente de afectiune pe care primul ministru le-a transmis prin diferite cai membrilor de la UDMR, chiar si inainte ca ei sa il ajute concret.

O noua dovada de afectiune a iesit la iveala la mai bine de doi ani de cand s-a produs. Este vorba de LEGEA nr.202 / 1998, adoptata pe timpul Guvernului condus de defunctul RADU VASILE, si care prevedea la articolul 18 faptul ca “MONITORUL OFICIAL al ROMANIEI , partea I, se editeaza, in traducere, si in limba maghiara”. 

CITESTE SI: Kelemen Hunor nu are habar cand sunt Zilele Limbii si Culturii Nationale 

Ca sa nu bata la ochi si numai de dragul de a face schimbari dupa principiul noi ne facem ca muncim si electoratul ne voteaza, Guvernul VICTOR PONTA a luat LEGEA 202/1998 si chipurile a modificat-o, in iunie 2012, iar acum la articolul 21 se pot citi urmatoarele: “MONITORUL OFICIAL al ROMANIEI, Partea I, se editeaza, in traducere, si in limba maghiara. Pentru Partea I in limba maghiara, cheltuielile de publicare se suporta din bugetul Secretariatului General al Guvernului”.

Cu alte cuvinte, saracutii de la UDMR nici macar n-ar trebui sa-si mai bata capul cu limba tarii in care s-au nascut si o duc, cel putin liderii lor, ca in sanul lui Avraam. Acum intrebarea noastra ar fi urmatoarea: Daca MONITORUL OFICIAL al ROMANIEI este publicatia oficiala a statului ROMAN iar CONSTITUTIA ROMANIEI prevede, negru pe alb, ca limba ROMANA este singura limba oficiala de stat in Romania, cum se poate ca MONITORUL OFICIAL al ROMANIEI sa fie editat si in limba maghiara? 

Asteptam, cu mare interes, momentul cand vor aparea editiile in rusa, swahili, kosovara s.a. Asta ca sa nu mai amintim de draga de ROZALIA BIRO, una dintre fostele pretendente ale UDMR la portofoliul Culturii, care avea in CV trecuta limba romana la capitolul limbi straine!

CITESTE SI: HALUCINANT! ROZALIA BIRO, viitor ministru al CULTURII, considera LIMBA ROMANA o limba STRAINA. FOTO 

Sursa foto: realitatea.net