O nouă filmare din timpul arestării lui George Floyd a inflamat spiritele pe rețelele de socializare: ”Nu mă împușcați domnule vă rog!” Video

Cazul lui George Floyd, bărbatul de culoare care a murit în timpul arestării de către niște polițiști albi la Minneapolis. La două luni distanță de la cazul care a dus la apariția mișcării ”Black Life Matter” a apărut o nouă filmare care a inflamat rețelele de socializare.

Este vorba de filmarea înregistrată de camera atașată la echipamentul polițistului care l-a sufocat până la moarte pe George Floyd.  În filmare apare George Floyd care, vizibil speriat în mașina sa îi roagă pe polițiștii prezenți să nu țină pistolul asupra lui și să nu-l împuște. Ulterior, a ieșit din mășînă și îi alertează pe agenți că are probleme de anxietate și claustrofobie, vizibil agitat.

“Va rog, nu ma impucati, domnule! Sunt claustrofob, voi muri aici”, repetă victima pe filmare.  Cu toate astea, agenții nu l-au ascultat, l-au încătușat pe bărbat și l-au luat spre mașină de poliție. Spre finalul filmării, se aude și momentul in care este ținut la sol cu genunchiul de polițist, iar acesta spune: “Nu pot respiră”, însă fără să fie auzit.

Sursa video: youtube