O noua GAFA a SECRET SERVICE: Un barbat a pretins ca este congresman a intrat intr-o zona securizata

Un barbat care a pretins ca este congresman a reusit sa pacaleasca agentii Secret Service si sa intre intr-o zona securizata, unde presedintele american Barack Obama a sustinut un discurs, relateaza New York Daily News in editia on-line.

Obama sustinea un discurs la un centru din Washington, la 27 septembrie, cand un barbat neidentificat le-a spus agentilor Secret Service ca este Donald Payne Jr., un membru democrat al Camerei Reprezentantilor. Barbatul a intrat in zona securizata in care mai multi membri ai Congresului se adunasera pentru a se fotografia cu Obama dupa discursul presedintelui, a declarat un oficial pentru Bloomberg News.

CITESTE SI: Doi INTRUSI in ultimele 24 de ore la Casa Alba

Barbatul a fost verificat de agentii de securitate pentru a vedea daca are arme asupra sa. In timp ce se afla printre congresmeni, un consilier de la Casa Alba a realizat ca acesta nu este Donald Payne, astfel ca impostorul a fost somat sa plece. El a plecat fara incidente si nu a fost retinut.

Secret Service, care este responsabil de securitatea presedintelui, a familiei acestuia si a altor oficiali de rang inalt, nu a prezentat scuze pentru acest incident si a precizat ca “barbatul a trecut prin dispozitivul de securitate, fiind verificat complet”. Oficialii care au discutat cu Bloomberg News au declarat ca nu stiu cat de aproape a ajuns impostorul de presedinte sau de sotia acestuia, Michelle Obama, care participa de asemenea la eveniment.

CITESTE SI: SECRET SERVICE ar putea verifica TURISTII inainte de intrarea in zonele publice din fata Casei Albe 

Dezvaluirea intervine in contextul in care Secret Service este implicat intr-un scandal, iar directoarea agentiei, Julia Pierson, si-a prezentat demisia dupa ce un barbat inarmat cu un cutit a reusit sa sara gardul Casei Albe si sa intre in resedinta prezidentiala.

Sursa foto: the guardian