O noua licitatie a manualelor scolare se afla in pregatire la Ministerul Educatiei

O noua licitatie de manuale scolare pentru ciclul superior primar, clasele a III-a si a IV-a, se afla in pregatire la Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Reprezentantii Ministerului Educatiei au confirmat pentru hotnews.ro ca “apelul a fost lansat in vederea urmatoarelor licitatii pentru manualele scolare din ciclul superior primar, clasele a III-a si a IV-a”.

De precizat ca MEN a anuntat public ca incepe selectia profesorilor care sa evalueze “proiectele de manuale scolare pentru invatamantul primar in anul scolar 2014-2015”. Pe site-ul edu.ro a fost publicat un document aprobat de secretarul de stat Liliana Preoteasa si intitulat: “Apel pentru selectia cadrelor didactice in grupurile de lucru constituite in vederea evaluarii proiectelor de manuale scolare pentru invatamantul primar in anul scolar 2014-2015”.

Citeste si: Scandalul manualelor scolare: Mai multe manuale scolare castigatoare la licitatia Ministerului Educatiei

Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru hotnews.ro ca “apelul a fost lansat in vederea urmatoarelor licitatii pentru manualele scolare din ciclul superior primar, clasele a III-a si a IV-a”. “Cum programele scolare pentru clasele a III-a si a IV-a nu au fost inca aprobate, cel mai probabil licitatia va fi lansata anul viitor”, a precizat biroul de presa al Ministerului Educatiei.

Cu privire la licitatia pentru manualele digitale de la clasele I si a II-a, saptamana aceasta Ministerul Educatiei incheie acordul cadru cu firmele castigatoare, asa cum HotNews.ro a anuntat in exclusivitate in urma cu o zi.

Citeste si: VICTOR PONTA: Licitatia la MANUALE a pornit din februarie, dar la schimbare sunt oameni care pierd INTERESE

Pregatirea viitoarei licitatii pentru manuale de clasa a III-a si a IV-a vine in conditiile in care Ministerul Educatiei nu a aprobat inca noile programe scolare pentru aceste clase, programe pe baza carora vor fi realizate proiectele de manuale. Insa lansarea licitatiei abia anul viitor, cu sperante ca manualele astfel produse sa fie la clase in septembrie 2015, risca sa fie un plan ce reediteaza scandalul licitatiei de manuale de anul acesta.

Anul acesta este primul in care elevii claselor I si a II-a au inceput scoala fara a avea nici macar un manual pe banca, dupa ce Ministerul a lansat in aprilie 2014 licitatia pentru manuale si ea nu s-a terminat in totalitate nici pana acum.