O NOUA MATERNITATE reabilitata si complet echipata, INAUGURATA in Sibiu

MATERNITATEA din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a fost deschisa marti, in urma unei investitii de peste sase milioane de euro a Ministerului Sanatatii (MS) in cadrul proiectului finantat de Banca Mondiala, se arata intr-un comunicat de presa al MS.

Potrivit sursei citate, unitatea sanitara din Sibiu beneficiaza incepand de marti de sali de operatie cezariene noi, saloane ATI, reanimare, sali de travaliu, saloane pentru copii si pentru tratamente reabilitate si dotate cu echipamente si mobilier moderne necesare. De asemenea, MATERNITATEA beneficiaza de bucatarie, centrala de tratare a aerului, grup electrogen si surse de alimentare continua UPS.

Citeste si: Teste pentru depistarea trombofiliei la gravide, din iunie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

“Maternitatea de la Sibiu este cea de-a noua maternitate complet reabilitata si dotata, inaugurata in ultimul an. Am preluat un proiect inceput acum mai bine de sapte ani si asa cum am promis il finalizam in mai putin de un an”, a declarat la inaugurare ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU.

Citeste si: PREMIERA MEDICALA LA SIBIU: Prima valvuloplastie cu balon pentru stenoza aortica la un copil de doar o luna

La mijlocul lunii martie, in cadrul ceremoniei de inaugurare a maternitatii Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, ministrul Sanatatii declara ca, din cele 20 de sectii de obstetrica si neonatologie care au inceput sa fie restructurate si modernizare in cadrul proiectului cu Banca Mondiala inceput in anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternitati) au fost si vor fi finalizate in perioada 2014-2015.

Sursa foto: oradesibiu.ro