O noua PRIVATIZARE a CFR Marfa anuntata de Ponta, astazi vom afla ce se intampla cu garantia depusa de Gruia Stoica

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, inaintea sedintei de Guvern, ca astazi sau maine trebuie sa inceapa o noua privatizare a CFR Marfa, subliniind insa ca privatizarea nu trebuie facuta in orice conditii.

Ponta a mai precizat ca procesul de privatizare al CFR Marfa va fi incheiat pana cel tarziu in vara anului viitor, fara ca Guvernul sa mai fie “blocat” de CSAT.

“Sa porniti procedurile pentru o noua privatizare a CFR Marfa, fara a ne mai bloca CSAT-ul si fara sa mai fie speriate bancile, cu timp destul pana in vara anului viitor. De azi, de maine puteti incepe”, a declarat Ponta.

Reluarea procesului de privatizare va avea loc cel mai probabil joi, iar in cursul zilei de miercuri, cei doi consultanti ai Ministerului Transporturilor vor anunta daca garantia depusa de patronul GFR, Gruia Stoica, va fi returnata.

Privatizarea CFR Marfa nu s-a putut finaliza la termenul limită, luni, 14 octombrie, pentru ca unele bănci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Foto: Antena 3