O noua PROMOTIE a Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” intra in activitate

Aproape 500 de studenti au absolvit, marti, cursurile Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, acestia urmand sa isi inceapa activitatea, in urmatoarele zile, la unitatile de politie, jandarmerie, politie de frontiera si pompieri unde vor fi repartizati, a anuntat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Prezent la festivitatea de absolvire si inaintare in grad a promotiei 2014 a Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea i-a felicitat pe viitorii ofiteri ai MAI si le-a urat succes in cariera.

“Dupa patru ani in care promotiile Academiei de Politie au fost obligate sa astepte luni de zile pana la incadrarea efectiva in munca, anul acesta intreaga promotie va fi incadrata la termen. Am promis acest lucru de cand am venit in Ministerul Afacerilor Interne si iata, cu sprijinul domnului prim-ministru, ne-am tinut de cuvant!”, a spus Oprea.

Citeste si: ADMITERE 2014 – Incepe recrutarea la Academia de Politie Bucuresti, Scoala de Agenti de Politie Campina si Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca

Ministrul le-a amintit proaspetilor absolventi despre riscurile si sacrificiile pe care le presupune calitatea de angajat al MAI, dar si despre valorile care trebuie sa le ghideze cariera: Onoare, Patriotism si Loialitate fata de tara si romani.

“Astazi faceti un legamant cu tara si veti profesa intr-o institutie de elita: Ministerul Afacerilor Interne — o institutie care reprezinta coloana vertebrala a statului roman. Iar Ministerul Afacerilor Interne va primeste astazi in randurile sale cu speranta si incredere. Va doresc tuturor ca spiritul deschis si indraznet cu care iesiti acum de pe bancile scolii sa nu fie infrant si sa nu ajungeti niciodata sa considerati firesti minciuna, abuzul sau nedreptatea. Sa va pastrati demnitatea si curajul intacte”, a adaugat ministrul afacerilor interne.

Anul acesta, 497 de studenti au absolvit cursurile Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, dintre acestia 447 fiind repartizati in structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel : 233 la specializarea Politie (86 fete si 147 baieti), 97 la Jandarmerie (12 fete si 85 baieti), 69 la Politia de Frontiera (16 fete si 53 baieti), iar 48 la Pompieri.

Totodata, 50 de absolventi ai Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” s-au pregatit pentru Ministerul Justitiei, specializarea Penitenciare.

Incepand cu data de 28 iulie, absolventii promotiei 2014 a Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” vor debuta in activitatea profesionala in structurile Ministerului Afacerilor Interne, fiind repartizati in functie de rezultatele obtinute si necesarul de personal.

Citeste si: Absolventii cu MEDII MAXIME la EVALUAREA NATIONALA si BACALAUREAT si-au primit PREMIILE

Avand in vedere media generala de absolvire obtinuta (9,95) subinspector de politie Basamac Loredana (Facultatea de Politie, specializarea Drept), a fost declarata sef de promotie al Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, promotia 2014.

Rezultate deosebite, care i-au clasat pe primul loc in facultatile pe care le-au absolvit au mai obtinut sublocotenet Kubinyecz Francisc-Vladimir (Facultatea de Pompieri, specializarea Instalatii pentru Constructii) si Moldovan Raul-Dorel (Facultatea de Arhivistica, specializarea Arhivistica).

Sursa foto: mai.gov.ro