O nouă rețetă specială pentru dezlegarea la pește! Rasol de peşte cu sos de migdale

O nouă rețetă specială pentru dezlegarea la pește! Dar și pentru un meniu festiv ori special, poţi prepara acest rasol de peşte cu sos de migdale, care nu este deloc dificil de gătit.

Ingrediente pentru rasol de pește cu sos de migdale (2 porţii):

fileuri de peşte oceanic

4 cartofi mici

1 ceapă

2 morcovi

mărar verde

2 linguri zeamă de lămâie

Pentru sos:

4 linguri maioneză

1 lingură muştar

1 lingură smântână

zeamă de lămâie

50 g migdale feliate

sare

Mod de preparare – Rasol de pește cu sos de migdale:

Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, laşi legumele întregi şi pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, scoţi, din zeama în care au fiert 2 linguri de suc de lămâie. Dai în 2-3 clocote fileurile de peşte, apoi le scoţi cu spumiera şi le aşezi pe un platou cald. Separat, amesteci într-un castron, maioneza, muştarul, smântâna, zeama de lămâie şi migdalele feliate. Adaugi sare după gust.

Fileurile de peşte le garniseşti cu frunză de salată verde, morcov şi lămâie. Deasupra torni sosul de migdale.

Sursa reteta: clickpoftabuna