FUZIUNEA PNL – PDL ar putea avea loc pana la 1 august. UPDATE

Noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL

UPDATE ora 13.00: Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti ca PNL si PDL vor sa fuzioneze cat mai repede chiar inainte de alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

“Dorim o fuziune cat mai repede cu putinta. Nu am dat termene pana acum, dar fuziunea dorim sa aiba loc inainte de alegerile prezidentiale”, a declarat Vasile Blaga.

UPDATE 12.25: CATALIN PREDOIU, PDL: “In aceasta saptamana se vor demara procedurile pentru realizarea FUZIUNII pentru ca este vorba de un PROIECT SOLID. Speram ca aceasta sa se realizeze pana la data de 1 august. Despre numele pe care il va purta acest PROIECT nu s-a discutat nimic astazi, dar va pot spune ca ca va respecta statutele ambelor partide.”

SORIN FRUNZAVERDE, PNL: “Cei doi secretari generali ai partidelor, RARES MANESCU si GHEORGHE FLUTUR se vor intalni miercuri pentru a pune la punct ultimele detalii pentru demararea acestei FUZIUNI. FUZIUNEA nu va avea nicio legatura cu TRAIAN BASESCU al carul candidat este deja anuntat in persoana lui CRISTIAN DIACONESCU de la PMP. Insa nu este exclus sa apara in ecuatie si numele ELENEI UDREA.  Despre noul nume pe care il va purta formatiunea rezultata din aceasta FUZIUNE nu s-a discutat deocamdata.”

UPDATE: 12.15: Potrivit ultimelor informatii, in cadrul RUNDEI de NEGOCIERI de astazi membrii PNL si PDL au stabilit ca FUZIUNEA dintre cele doua partide de DREAPTA sa aiba loc inainte de data de 1 august, informeaza postul B1 Tv.

O noua RUNDA de NEGOCIERI intre reprezentantii Partidului National Liberal (PNL) si cei ai Partidului Democrat Liberal (PDL) va avea loc marti, informeaza postul B1 Tv.

Spre deosebire de precedentele discutii care au avut loc intre delegatiile celor doua partide aliate de curand care au avut loc la sediul central al liberalilor din Kiseleff, cea de astazi urmand sa se desfasoare in fief-ul democrat liberalilor din Aleea Modrogan.

Citeste si: PNL si PDL, intalnire de taina la sediul din Kiseleff – UPDATE 

Potrivit sursei citate, la sediul Partidului Democrat Liberal se afla deja, din partea gazdelor, GHEORGHE FALCA, CATALIN PREDOIU si ADRIANA SAFTOIU iar din partea liberalilor au ajuns, deocamdata, MARIAN PETRACHE si SORIN FRUNZAVERDE.

La fel ca si in cadrul precedentelor intalniri, cele doua delegatii vor discuta pe marginea urmatoarelor proiecte comune din viitorul apropiat, despre candidatura si candidatul comun de la ALEGERILE PREZIDENTIALE din toamna, dar si alte chestiuni de fond ale colaborarii PNL – PDL.

Citeste si: PNL si PDL vor construi cel mai puternic partid din Romania si vor avea candidat unic la prezidentiale 

La RUNDA de NEGOCIERI s-a discutat si despre intalnirea de miercuri a lui KLAUS IOHANNIS, presedintele interimar al PNL si VASILE BLAGA, presedintele PDL, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), unde se va discuta despre REDUCEREA CAS-ului cu 5%.

Sursa foto: adevarul.ro