O noua sansa de INCLUZIUNE pe piata muncii pentru PERSOANELE VULNERABILE din trei regiuni ale tarii

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector (DGASPC) 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau anunta lansarea lansarea proiectului ”Sansa – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate”. 

Timp de 18 luni, un numar de 780 de PERSOANE VULNERABILE din regiunile Bucuresti – Ilfov, Sud – Est si Nord – Est vor fi calificate in domenii precum lucrator in comert, ingrijitoare batrani la domiciliu, confenctioner asamblor articole textile, tehnician maseur, florar–decorator, lucrator in cultura plantelor (agricultor), ospatar (chelner), lucrator instalator pentru constructii, frizer. Pe termen lung proiectul isi aduce o contributie directa la combaterea excluziunii sociale si marginalizarii PERSOANELOR VULNERABILE din cele trei regiuni.

Mai mult, 840 de persoane vor participa la 56 de sesiuni de informare si consiliere profesionala in cadrul carora vor afla informatii despre piata muncii si evolutia ocupatilor, evaluarea si autoevaluarea personalitatii, dezvoltarea abilitatii si increderii in sine.

Citeste si: SALINOTERAPIE GRATUITA pentru persoanele cu probleme de sanatate din Sectorul 6. GALERIE foto

De asemenea, in cadrul proiectului va fi realizat un studiu care isi propune sa analizeze care sunt actiunile si interventiile care au cel mai mare impact la nivelul persoanelor cu risc de excluziune sociala dar si la nivelul comunitatii din care provin si al societatii in general.

O componenta importanta a proiectului o reprezinta stimularea implicarii civice a grupului tinta pentru a combate disfunctiile sociale. Astfel, vor fi organizate seminarii privind implicarea civica si conduita responsabila in societate cu scopul de a informa si constientiza grupul tinta asupra drepturilor pe care le au ca cetateni. Pentru a incuraja implicarea civica a participantilor se va lansa un concus cu premii privind cele mai bune mini proiecte comunitare si cele mai bune 30 dintre acestea sa fie premiate cu 2.000 de lei.

Proiectul se adresaza persoanelor din Bucuresti si judetele Ilfov, Galati, Bacau, Botosani, Iasi, Suceava, Vaslui, Buzau si Braila aflate in urmatoarea situatie de vulnerabilitate: familii cu peste doi copii, familii monoparentale,  femei, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma si tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului.

Citeste si: EDUCATIE NONFORMALA pentru copiii din Sectorul 6

Proiectul „SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate” este co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni. Proiectul are o durata de 18 luni si o valoare totala eligibila de 6,558,350.88 lei, din care valoarea eligibila a finantarii nerambursabile este de 6,427,183.86 lei.

Sursa foto: DGASPC Sector 6