O noua specie de DINOZAUR a fost descoperita in CHINA

Scheletul unei noi specii de DINOZAUR, care avea patru “aripi”, o coada exceptional de lunga si era acoperit integral cu pene, a fost DESCOPERIT in CHINA, intarind teoria potrivit careia pe Terra existau deja vietuitoare care zburau inainte de aparitia pasarilor, potrivit unui studiu publicat marti.

Veche de 125 de milioane de ani, noua specie de DINOZAUR a primit denumirea Changyuraptor yangi si face parte din grupa “microraptorienilor” – DINOZAURI de talie mica, cu gheare si cozi acoperite cu pene, care le dadeau alura unor gaini mai mari, inzestrate cu dinti, informeaza AFP.

In ciuda prezentei acelor pene si a anatomiei lor care aminteste de aceea a pasarilor, capacitatea microraptorienilor de a plana sau de a zbura continua sa provoace dezbateri aprinse in randul specialistilor.

CITESTE SI: NASA, anuntul BOMBA care schimba VIITORUL OMENIRII!

Descoperit in deja celebrul depozit de fosile Jehol din provincia Liaoning din nord-estul CHINEI, Changyuraptor yangi masura aproximativ 1,3 metri din varful ciocului si pana la capatul cozii. Penele care ornau acea coada reprezentau aproape o treime din lungimea totala a animalului, afirma oamenii de stiinta.

Analizele asupra structurii osoase a animalului au aratat ca acesta ajunsese la talia adulta si ca avea o greutate de circa 4,5 kilograme, fapt care face din el cel mai mare dintre toti “dinozaurii cu patru aripi” cunoscuti.

Este o denumire neoficiala ce a fost data acestei familii de DINOZAURI datorita prezentei penelor pe cele patru membre (anterioare si posterioare), motiv care i-a dus pe multi cercetatori la concluzia ca aceste vietuitoare erau capabile sa zboare, chiar daca o faceau destul de stangaci, pentru a-si captura prada.

CITESTE SI: COMOARA din Marea Neagra. Ce au descoperit cativa scafandri in zona PORTULUI ANTIC 

Daca lucrurile au stat astfel, atunci pasarile si aripile lor nu mai detin intaietatea in domeniul zborului, ci au mostenit aceasta aptitudine de la stramosii lor reptilieni.

 Sursa foto: realitatea.net