O nouă specie de dinozaur, rudă cu Velociraptorul, a fost descoperită! Avea aripi, dar și coadă ca a unui ghepard

Pasionații de dinozauri au un nou motiv de bucurie. Pe teritoriul statului american New Mexico au fost găsite fosilele unui nou tip de dinozaur, unul înaripat, un veritabil animal de pradă.

Dineobellator notohesperus, cum a fost numită specia abia descoperită, a fost rudă cu Velociraptorul și contemporan cu Tyrannosaurus rex, scrie IFL Science.

Dineobellator notohesperus a trăit în Cretacicul târziu, în urmă cu 67 de milioane de ani, fiind unul dintre ultimii prădători cu aripi. Înalt de un metru, acesta era extrem de agil, grație cozii sale unice. Fosile ale acestei specii au început să fie găsite încă din 2008 în Bazinul San Juan, New Mexico. Ulterior, s-a descoperit și un schelet întreg. Analiza acestuia a arătat că, într-adevăr, era vorba despre o specie nouă.

Se crede că strămoșii speciei au migrat din Asia către America de Nord, unde au evoluat în ceea ce au descoperit acum oamenii de știință. Membrii acestei specii aveau gheare extrem de puternice, cu care puteau prinde păsări mai mici și șopârle, în timp ce aripile le slujeau inclusiv drept arme, în luptă cu alți dinozauri. Cozile unice, cumva asemănătoare gheparzilor, îi ajutau să-și mențină și să schimbe brusc direcția, conferindu-le agilitate.

Sursa foto: sci-news.com