O parte dintre DIRECTORII de la Posta Romana au renuntat la SALARIILE COMPENSATORII

O parte dintre reprezentantii echipei de management a Postei Romane – DIRECTORI EXECUTIVI SI DIRECTORI – au anuntat ca renunta benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca, ce reglementeaza plata unor SALARII COMPENSATORII in cazul incetarii activitatii, a anuntat luni Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

“Raspunsul pozitiv al echipei manageriale este in concordanta cu strategia de dezvoltare si privatizare a companiei, dovada a solidaritatii si respectului acesteia fata de angajatii companiei. In acest sens, Ministerul pentru Societatea Informationala a solicitat prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor Postei Romane organizarea, in cursul zilei de astazi (luni – n.r.), in regim de urgenta, a unui Consiliu de Administratie care sa operationalizeze deciziile echipei de management si sa ia masurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare”, se arata intr-un comunicat al MSI.

Citeste si: Conducerea Postei Romane afirma ca au fost identificate SOLUTII pentru rezolvarea REVENDICARILOR SINDICALE

Potrivit sursei citate, luni, pana la ora 12.00, echipa de management compusa din Alexandru Petrescu – director executiv si, presedintele Comisiei de Privatizare, Rares Stanciu – director executiv – , Andrei Stanescu, Ciprian Bolos si Gabriel Dumitru – directori in cadrul Companiei Nationale Posta Romana si-a comunicat in scris optiunea de a renunta la clauza ce reglementa plata SALARIILOR COMPENSATORII din contractul individual de munca. “Asteptam in continuare deciziile celorlalti directori din Posta Romana care nu ne-au comunicat inca in scris decizia lor. De asemenea, AGA asteapta finalizarea reuniunii Consiliului de Administratie”, a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

“MSI respecta si apreciaza eforturile facute in acesti ani grei de catre angajatii Postei Romane si incurajeaza bonificatiile doar in functie de performanta, corelat cu vechimea in munca, in contextul finalizarii cu succes a privatizarii acestei societati si al evolutiei sale financiare ascendente in acest an”, se mai spune in comunicat.

Citeste si: Rosita Alexe, FOSTA SEFA de la POSTA ROMANA, data in judecata de minister

“Apreciez in mod deosebit sprijinul clar obtinut din partea echipei manageriale. Aceasta decizie unica in istoria recenta a conducerii unei societati nationale este o dovada de solidaritate si respect fata de angajatii companiei. Ea este convergenta cu principii precum dialogul social, consultarea constructiva cu sindicatele si transparenta in actul de management. Obiectivul nostru asumat este realizarea cu succes a privatizarii Postei Romane. Va fi un proces dificil, dar care nu poate avea decat succes cata vreme AGA, echipa manageriala, Consiulul de Administratie (CA), sindicatele si toti angajatii societatii vor avea o viziune si o actiune comuna. Sa ne concentram deci pe relansarea procesului de privatizare si pe continuarea masurilor de eficientizare a companiei. Posta Romana are de sase luni profit operational si cred ca exista premisele sa continue in acelasi ritm”, a precizat ministrul Razvan Cotovelea.

Sursa foto: alexandrupetrescu.com