Bulgaria: Românul reţinut în cazul asasinării jurnalistei Victoria Marinova a fost eliberat

O persoană cu cetăţenie română, dar cu paşaport moldovenesc, a fost reţinută în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova, anunţă postul naţional de radio bulgar, care precizează că informaţia nu a fost confirmată încă.

Update: Autorităţile bulgare l-au eliberat pe cetăţeanul român reţinut pentru audieri în ancheta privind asasinarea jurnalistei Victoria Marinova, au declarat surse din cadrul Poliţiei Române pentru Mediafax.

Eliberarea a avut loc după ce autorităţile bulgare au spus că nu cred că cetăţeanul român reţinut este autorul asasinării jurnalistei bulgare Victoria Marinova. “Avem în detenţie un individ al cărui alibi se confirmă şi nu este suspectat de comiterea crimei”, a declarat Theodor Atanasov, așeful Poliției din Ruse, citat de publicaţia Dnevnik. În acest context, cetăţeanul român probabil va fi eliberat. Atanasov a precizat că autorităţile verifică mai mulţi suspecţi, dar nu au stabilit încă cine este criminalul.

Știre inițială

Postul de radio a anunţat că o persoană a fost reţinută în legătură cu uciderea jurnalistei. O altă informaţie, neconfirmată încă, este aceea că persoana reţinută este cetăţean român şi că avea paşaport moldovenesc, scrie news.ro.

Citește și: BULGARIA. ZIARISTA DE INVESTIGAȚII VICTORIA MARINOVA A FOST BĂTUTĂ, VIOLATĂ ȘI UCISĂ

Ministerul de Interne de la Sofia a refuzat să confirme informaţia oână în acest moment. Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

Victoria Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.

Sursa foto: facebook / Victoria Marinova