A avut un SOC! Ce a patit aceasta ROMANCA dupa CONCEDIUL DE ODIHNA cand a revenit la birou

Lucra pe o pozitie buna si avea un salariu multumitor. Cu toate acestea, anul trecut, exact dupa ce s-a intors din concendiu a suferit un adevarat soc: si-a gasit biroul gol si practic a fost data afara! Este povestea unei romance care astazi se judeca cu fostul angajator!

In 2008, imediat dupa ce s-a intors din Elvetia unde a lucrat timp de patru ani in executive search, V.P. s-a angajat in cadrul uneia dintre companiile multinationale prezente in Romania pe piata serviciilor de recrutare, scrie Business Magazin. In 2013 era head of recruitment si unul dintre angajatii de baza ai companiei, iar astazi este propriu ei sef.

“Am avut un soc. Nu-mi venea sa cred ca mi se intampla tocmai mie!”, povesteste fostul manager.

Citeste si: STUDENT ROMAN IN STRAINATATE – AFLA POVESTEA UNEI TINERE STUDENTE LA BRUXELLES

“Imediat dupa ce am fost promovata, am fost anuntati ca firma va fi vanduta si ca, pana cand tranzactia va fi finalizata, vom primi cu totii doar o parte din salariu – cea fixa, urmand sa primim partea variabila retroactiv, dupa ce toate lucrurile se vor aseza”, isi aminteste V.P.

La fel le-a transmis si ea angajatilor din subordine si care, dupa ce timp de mai multe luni au asteptat sa-si primeasca banii, au inceput sa faca presiuni. “Pozitia mea era foarte ingrata – oamenii se plangeau la mine, iar eu trebuia sa duc mesajul mai departe la parteneri, care foarte repede au inceput sa se arate deranjati de faptul ca fac atat caz si ca incep sa fac valuri in firma”, explica ea.

In mai 2013 lucrurile s-au schimbat radical. Intoarsa din concediul de odihna, V.P. si-a gasit biroul gol. “Nu mai erau nici laptopul, nici dosarele, nici mobila, nici macar planta de birou. Arata ca o camera care isi asteapta noul locatar”.

A cerut explicatii, s-au purtat negocieri, iar la final s-a ajuns la o solutie de compromis: V.P. si-a luat o saptamana de concediu, in care sa se gandeasca atat ea, cat si partenerii companiei, la noile conditii ale colaborarii. Acel concediu fortat s-a prelungit, iar V.P. si-a angajat un avocat.

Dupa o incercare esuata de a negocia cu fostii parteneri (acestia nici “n-au vrut sa auda, ba chiar au incercat sa imi puna piedici si au intarziat sa-mi elibereze actele aferente incheierii colaborarii cu acordul partilor”), intalnirile s-au mutat la tribunal.

Vazand ca fostul manager este hotarat sa isi apere drepturile, partenerii companiei date in judecata i-au propus o impacare. “Am primit intr-o zi un telefon de la fostul meu sef, care ma ruga sa ne vedem. Mi-a propus 5.000 de euro ca sa renunt la proces. Am inceput sa rad si i-am spus ca atat ma costa doar avocatul si ca suma este ridicola, de vreme ce imi datoreaza de opt ori mai mult”, povesteste V.P.

Citeste si: Peste 70% dintre romanii raciti merg la serviciu inainte sa se vindece

Astazi, desi au trecut opt luni de cand se lupta oficial, V.P. spune ca e dispusa sa mearga pana in panzele albe. In cazul in care instanta ii va da castig de cauza, angajatorul va fi nevoit sa ii faca reincadrarea in companie. Asta inseamna sa ii plateasca salariile compensatorii stabilite in instanta, salariile pentru perioada cand s-a desfasurat litigiul, reangajarea in firma si, eventual, daune, toate cu dobanda.

Evident ca V.P. nu isi mai doreste intoarcerea in companie, ci doar banii ce i se cuvin. Are deja propria afacere in acelasi domeniu.

Sursa foto: health.usnews.com