O sa ramai MASCA! Nici prin cap nu-ti trece cum o chema pe sotia fostului director al INFP, Gheorghe Marmureanu

Fostul director al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), cunoscutul  Gheorghe Marmureanu, ascunde un secret care, povestit, suna a gluma buna. Totul este insa cat se poate de adevarat si a fost dezvaluit de jurnalistii de la Click!.

Gheorghe Marmureanu este, de departe, cel mai vizibil personaj atunci cand in spatiul public se vorbesteste despre cutremure. Toti reprezentantii din mass-media si nu numai il suna pentru a-i solicita parearea, iar el, de obicei, indeamna la calm in toate situatiile. Daca pe partea profesionala stim cu totii ce face, despre viata personala a fostului director al Institutului National pentru Fizica Pamantului nu se cunosc insa prea multe lucruri. De departe cel mai spectaculos, amuzant si paradoxal lucru pe care ati putea sa-l aflati este… numele sotiei lui.

”Numele de domnisoara al sotiei mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la inceput. Aristita Richter. Am facut legatura abia dupa ce am devenit directorul Institutului”, a povestit foarte demult, Gheorghe Marmureanu, scriu jurnalistii de la Click!.

Dar ce spune Aristita Marmureanu, fosta Richter, despre aceasta situatie mai mult decat inedita?

 “Nu sunt o persoana care intra in panica. Asa sunt eu, ma mobilizez in situatii critice. Un cutremur nu inseamna mare lucru pentru mine. La cutremurul din ’77 eram cu fetita mea acasa. Nu am iesit repede pentru ca nu este bine sa te arunci pe scari in timpul unui cutremur. Faci «nani» daca iesi. La noi, scarile nu sunt proiectate antiseism”, spunea Aristita Marmureanu.

Aristita ii este alaturi profesorului Marmureanu din 1964. Atunci s-au casatorit, la doi ani distanta dupa ce s-au cunoscut la Radauti, unde Gheorghe Marmureanu facea practica.

Sursa foto: realitatea