O saptamana de la TRAGEDIA de la COLECTIV: Peste 600 de persoane participa la MARSUL TACERII

Aproximativ 700 de oameni, marea majoritate foarte tineri, au participat la marsul tacerii de vineri seara, mergand de la Piata Unirii pana la Colectiv. Marsul tacerii s-a incheiat in fata localului, unde oamenii au depus candelele pe care le-au adus si au tinut un moment de reculegere.

Marsul tacerii s-a incheiat la Colectiv, oamenii isi depun candelele si pleaca in liniste. Clopotele bisericilor din zona bat fara oprire in momentul acesta. 

Marsul tacerii organizat vineri seara, la o saptamana dupa tragedia din clubul Colectiv, s-a incheiat in fata localului, unde oamenii depun candelele pe care le-au adus si tin un moment de reculegere, iar apoi pleaca tot in liniste.

Aproximativ 700 de oameni, marea majoritate foarte tineri, au participat la marsul tacerii de vineri seara, mergand de la Piata Unirii pana la Colectiv.

Unii au venit cu candele, pe care le-au depus alaturi de celelalte din fata clubului.

CITESTE SI: PROTESTELE continua in tara: Mii de oameni au iesit pe strazile marilor orase scandand “Jos coruptia”, “Tineretul se ridica, sa va fie frica”

Oamenii  nu s-au manifestat in vreun fel nici pe parcursul marsului, nici in fata clubului, abia vorbind intre ei. Unii au facut timid cate o poza, dar cei mai multi doar au privit cladirea fostei fabrici Pionierul si covorul de candele din fata.

Participantii la eveniment au ajuns la Colectiv, intr-o liniste desavarsita. Ajunsi la locul tragediei, oamenii au depus candelele aprinse in locul special creat in fata clubului Colectiv, in care s-a produs incendiul in seara de 30 octombrie si in urma caruia au murit 32 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

Participantii la evenimentul comemorativ, anuntat pe Facebook, sunt predominant tineri. Unii au adus si candele, asa cum li s-a cerut in anuntul de pe Facebook.

 “Marsul tacerii #Colectiv”, o actiune in memoria victimelor incendiului din Bucuresti, a fost demarata pe Facebook, utilizatorii retelei fiind indemnati sa se adune, vineri, de la ora 21.00, in parcul din Piata Unirii, precizandu-se ca evenimentul nu are legatura cu protestele din ultimele zile.

CITESTE SI: A patra zi de PROTESTE. Peste 10000 de manifestanti au BLOCAT Piata Universitatii si bulevardul Magheru. UPDATE

Evenimentul este gandit ca un mars al tacerii, intre Piata Unirii si clubul Colectiv, persoanele interesate sa participe fiind rugate sa aduca la manifestare cate o candela.

“Acest mars nu are nicio legatura cu iesirile in strada din ultimele zile. Vrem doar sa aducem un omagiu tinerilor care si-au pierdut viata in dezastrul de vinerea trecuta!”, se spune pe pagina de Facebook “Marsul tacerii #Colectiv”.

“Incerc un pic sa imi imaginez prin ce trec cei afectati direct de tragedia petrecuta vinerea trecuta in club Colectiv si… uitati-va la cei de langa voi… frati, prieteni, parinti, copii, iubiti… ganditi-va ca oricare dintre ei putea fi acolo… sau poate chiar voi… din cauza asta m-am gandit ca ar fi bine sa ne exprimam solidaritatea fata de cei care sunt nevoiti sa treaca prin cele mai grele incercari ale vietii. Haideti sa aratam ca si noua ne pasa si suntem alaturi de ei!”, se mai spune pe aceeasi pagina de Facebook.

Sursa foto: agerpres