O saptamana de VACANTA pentru COPIII din localitatile afectate de INUNDATII

Un numar de 20 de COPII din localitatile Bascov si Vaideeni, afectate de INUNDATII, petrec o saptamana de VACANTA in Bucuresti, la initiativa Primariei Sectorului 6, au anuntat vineri reprezentantii institutiei.

COPIII sunt gazduiti in incinta Centrului “Domnita Balasa”, din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, si vor participa la activitati de socializare si petrecere a timpului liber sub supravegherea unui grup de specialisti.

Sositi in data de 20 august in Bucuresti, COPIII au vizitat deja Gradina Botanica si Palatul Cotroceni. Programul de tabara mai cuprinde un tur al Capitalei, vizitarea Gradinii Zoologice, a Palatului Parlamentului si a Centrului Vechi. Tot sambata, COPIII sunt asteptati pentru cateva ore de distractie in incinta Terra Park. Ziua de duminica este rezervata domnitorului Constantin Brancoveanu, oaspetii fiind invitati sa viziteze Palatul Mogosoaia si sa participe la un picnic in imprejurimi.

Citeste si: COPII din localitatile afectate de INUNDATII, GAZDUITI in Sectorului 6

La inceputul saptamanii viitoare sunt programate plimbari cu vaporasul in Herastrau, vizitarea Muzeului Satului, o relaxare la piscina din interiorul Militari Residence Ballroom si o aventura in incinta Complexului Casa Comana din cadrul rezervatiei cu acelasi nume. Organizatorii isi propun sa ofere momente de relaxare si confort pentru micutii marcati de tragedia prin care au trecut.

Potrivit sursei citate, la apelul autoritatilor locale, comunitatea Sectorului 6 s-a mobilizat, reusind sa colecteze produse de prima necesitate destinate familiilor sinistrate. In dimineata zilei de 7 august, un convoi cu ajutoare de urgenta a parasit Sectorul 6 cu directia Vaideeni, judetul Valcea. Bunurile au fost donate de cetateni si firme private in cadrul actiunii demarate de Primaria Sectorului 6, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 si Directia Generala de Politie Locala. Un al doilea convoi cu ajutoare va pleca din Sectorul 6 in cursul saptamanii viitoare spre localitatile sinistrate.      

Citeste si: DONATIILE stranse in Sectorul 6 au AJUNS la SINISTRATII din Vaideeni

Primaria Sectorului 6 multumeste pe acesta cale tuturor persoanelor fizice si juridice din comunitate care au dat dovada de spirit de solidaritate, contribuind la eforturile de ajutorare a semenilor nostri aflati in nevoie. Multumim totodata si celor care au facut posibila vacanta copiilor din Vaideeni si Bascov in Bucuresti: Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Gradina Zoologica Bucuresti, Palatul Parlamentului – Camera Deputatilor, Terra Park, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Muzeului National al Satului ”Dimitrie Gusti”, Militari Residence Ballroom si Hotel Casa Comana.

Primaria Sectorului 6