O statueta egipteana ii uimeste pe oamenii de stiinta

 O statuie egipteana care isi schimba pozitia a atras atentia cercetatorilor care incearca sa inteleaga fenomenul neintalnit pana acum.

Pentru a deslusi misterul statuetei expusa in muzeul din Manchester, Anglia, un expert in fizica particulelor a fost chemat sa investigheze, in prima faza, comportamentul acesteia. Denumita NebSeni, statueta egipteana veche de 3.800 de ani isi schimba pozitia de la zi la zi, fara ca cineva sa o atinga.

Acesta a filmat statueta timp de mai multe zile, dand apoi imaginile pe repede inainte, observand ca fenomenul nu este unul inventat, ci ca obiectul se roteste singur, fara ca altcineva sa o atinga sau sa ii schmbe pozitia.

“Astfel de statuete erau puse in mormant alaturi de mumie. Rudele veneau cu ofrande si pentru statuie. De altfel, hieroglifele de pe spatele statuii au mesajul: “da-mi paine, bere si carne de vita”, a declarat profesorul Brian Cox, expert in fizica particulelor, cunoscut in Marea Britanie si ca gazda a mai multor emisiuni de stiinta. Acesta a explicat si ca in Egiptul Antic se credea ca daca mumia este distrusa, atunci statueta va servi drept mediu pentru sufletul raposatului.

“Poate ca acest lucru face ca statueta sa se miste”, este de parere un alt expert, Campbell Price.