O STUDENTA a UCIS 100 de militanti ai STATULUI ISLAMIC! RECOMPENSA URIASA fixata de ISIS

Joanna Palani e o tanara de 23 de ani care s-a implicat activ in razboiul contra Statului Islamic. Ea e responsabila de moartea a cel putin 100 de militanti ISIS, iar pe capul ei s-a pus o recompensa de un milion de dolari.

Joanna Palani e de origine kurda si a studiat politica la Copenhaga, dar a abandonat studiile pentru a se intoarce si a lupta contra ISIS. Ea a fost implicata in operatiuni de eliberarea de ostatici si sclavi sexuali tinuti in captivitate, potrivit theladbible.com.

Tanara actioneaza de la distanta si are o pusca cu luneta. A invatat sa foloseasca armele inca de la noua ani, asa ca se simte in elementul ei in timpul conflictelor armate. Joanna a revenit in Danemarca pentru a-si vizita familia, insa s-a trezit cu pasaportul confiscat de autoritatile daneze si risca inchisoarea daca s-ar intoarce pe frontul din Orientul Mijlociu.

In plus, militantii ISIS i-au aflat identitatea si au pus o recompensa de un milion de dolari pe capul ei. ”Am fost dispusa sa renunt la viata si la libertatea mea pentru a opri avansarea Statului Islamic, astfel incat toata lumea din Europa sa fie in siguranta, dar eu am fost vazuta ca o terorista in propria mea tara”, a spus Joanna Palani pentru sursa citata.

Pentru moment, Joanna Palani e nevoita sa ramana in Copenhaga si sa isi incheie studiile, insa spera sa poata reveni cat mai curand in zona de conflict.

Sursa foto: IBTIMES