O țară sudamericană apelează la o soluție macabră pentru a face față deceselor cauzate de coronavirus

Bolivia a apelat la o soluție macabră pentru a face față deceselor extrem de numeroase cauzate de pandemia de coronavirus, anunță presa internațională citând autoritățile din țara sudamericană.

Din cauza faptului că, casele de pompe funebre fac din ce în ce mai greu față situației, autoritățile boliviene au apelat la soluție macabră: un crematoriu mobil, informează jurnaliștii de la The Guardian.

Crematoriul mobil este suficient de mic pentru a putea fi transportat cu o remorcă și este alimentat cu gaz petrolier lichefiat produs local – ceea ce face o opțiune ieftină pentru familiile care nu își pot permite un serviciu funerar.

„Am vrut să ajutăm în pandemie și am găsit această soluție”, a declarat inginerul care a proiectat crematoriul mobil, adăugând că mai multe consilii locale din Bolivia, unde autoritățile se luptă să facă față bilanțului tot mai mare al deceselor, au comandat deja aceste instalații. Crematoriile se găsesc doar în principalele orașe ale țării, însă nu toți cetățenii își pot permite să plătească taxele pentru acest serviciu.

Bolivia, una dintre cele mai sărace țări din America de Sud, a declarat „stare de calamitate publică” ca urmare a impactului financiar cauzat de pandemia de coronavirus și de criza sanitară care lovește această țară sud-americană, reatează CNN.

Sursa foto: The Guardian