O televiziune anunta deja fraudarea alegerilor, afirmand ca softul ar apartine unor firme controlate de Sebastian Ghita

Un post de televiziune a declansat un intreg taraboi sambata seara, cu doar cateva ore inainte de deschiderea sectiilor de votare, anuntand fraudarea alegerilor pe motiv ca softul care asigura numarea voturile ar apartine unor firme controlate de Sebastian Ghita. Informatia a fost publicata de Dan Tapalaga pe hotnews.ro. Intre timp, deputatul PSD Sebastian Ghita a negat orice legatura cu aceasta asociere si a acuzat Realitatea TV, postul care difuzeaza informatia, ca lanseaza acuze nefondate.

“Rares Bogdan, fara nici o dovada sau baza factuala, a instigat populatia sa nu se mai prezinte la vot afirmand ca s-ar pregati un furt masiv de voturi. Iesirea sa alarmista se bazeaza pe o sesizare facuta de PMP la BEC in care acuza faptul ca asocierea SIVECO – ASSECO SEE ar fi controlata de deputatul PSD Sebastian Ghita. Acesta a negat orice legatura cu asocierea SIVECO – ASSECO SEE, afirmand ca aceasta din urma este cea mai mare firma poloneza de software”, scrie hotnews.ro.

Sebastian Ghita a negat in direct la Realitatea TV ca ar avea vreo legatura cu asociera SIVECO – ASSECO SEE.

Citeste si: PROPAGANDA ELECTORALA CONTINUA LA TIMISOARA, DESI CAMPANIA S-A INCHEIAT. GALERIE FOTO

“Cele mai importante declaratii facute de Sebastian Ghita la Realitatea TV: 

Ceea ce faceti dvs mi se pare o chestiune extrem de grava, nu vreau sa o caracterizez iresponsabila pentru a nu va jigni. Nu am inteles de ce credeti e important sa aruncati cu astfel de acuze nefondate. Intre suspiciune si acuze trebuie sa stiti sa pastrati o distanta. ASSECO SEE este cea mai are firma poloneza de soft, o firma mai mare decat toate firmele romanesti de software.
In al doilea rand vreau sa va spun ca pana in urma cu ceva timp director la aceasta firma era fratele lui Tinel Petre, deputat PDL. Nu stiu daca mai e acolo,dar firma aceasta a fost departe de orice suspiciune de aranjament, coruptie.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE, START VOT. ROMANII DIN NOUA ZEELANDA AU INCEPUT VOTUL PENTRU ALEGEREA PRESEDINTELUI

In ce priveste pe doamna Socol, o admir. Cred ca firma SIVECO va reusi sa reziste pe piata si ca doamna Socol va gasi resurse sa treaca peste aceasta incercare grea. (…) ASSECO SEE a realizat numaratoarea si la alegerile europarlamenare, fiind confirmata de numaratoarea paralela a partidelor. De notat ca Realitatea TV a facut campanie deschisa pentru candidatul PMP, Elena Udrea”, mai noteaza sursa citata.