O teza HALUCINANTA despre IISUS zguduie crestinismul din temelii

O noua teorie a conspiratiei ii intriga pe crestini. Joseph Atwill, expert biblic american, sustine ca a facut o descoperire care ia prin surprindere intreaga lume crestina, potrivit careia toate scrierile despre Iisus Hristos ar fi bazate pe o “inventie” a aristocratilor romani.

Acesta sustine ca, in urma unor cercetari minutioase, a iesit la iveala faptul ca crestinismul nu a pornit ca o religie, ci ca un instrument de propaganda. Joseph Atwill a explicat ca a observat un tipar in timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului I, care ar contine zeci de paralele intre viata lui Iisus din Noul Testament si cea a imparatului roman. Tinand cont de aceste aspecte, Atwill a lansat o teorie indrazneata: biografia lui Iisus este construita dupa biografia imparatului roman Cezar.

“Nu vreau sa fac rau crestinilor, insa este important pentru cultura noastra. Evreii din Palestina, care asteptau intoarcerea razboinicului Mesia, erau o constanta sursa de insurectie violenta in timpul primului secol. Cand romanii au ramas fara metode conventionale de oprire a revoltelor, au apelat la razboiul psihologic. Atunci a fost inventata povestea unui Mesia pasnic”, a spus Atwill, citat de presa internationala.

Citeste si: IISUS nu a fost CRUCIFICAT! Scrieri INCREDIBILE dintr-un document vechi de peste 1 500 ani, descoperit in Turcia

Joseph Atwill isi va prezenta teoria la Londra, pe 19 octombrie. El sustine ca toti scepticii sunt bineveniti sa-i combata concluziile.

Joseph Atwill nu este primul sustinator al acestei teze. Teoria conspiratiei referitoare la Biblie a fost avansata de mai multi istorici, care sustin ca aceasta ar fi o lucrare fictiva. Cei care propun ipoteza unei existente mistice si abstracte a lui Isus sunt de parere ca evangheliile au fost inspirate din evenimentele si oamenii timpului respectiv si ca religia crestina s-a nascut, in mod organic si progresiv, dintr-un elenism iudaic.

Citeste si: Data exacta la care a murit Iisus Hristos, stabilita de oamenii de stiinta

Teoria conspiratiei referitoare la Biblie

Prima IMAGINE a lui ISUS HRISTOS descoperita de arheologi. Cum arata MANTUITORUL? FOTO SI VIDEO

Partizanii acestei teorii vorbesc despre lipsa de mentionari in literatura contemporana cu Isus, scrisa in primul secol si asupra similaritatilor dintre figura crestina a salvatorului si alte zeitati populare ale timpului, cum ar fi Dionisos, Osirissi Mithras. Printre argumentele aflate la baza acestei teorii se numara putinele referinte cu privire la Isus in documentele vremii, detalii biografice aproape inexistente in literatura crestina timpurie, iar un alt argument prezentat in conexiune cu mitul existentei lui Hristos este ca informatiile gasite in Biblie au similaritati cu povesti evreiesti si pagane care au existat inainte de Noul Testament.

O serie de romane moderne de succes, din care cel mai popular a fost Codul lui Da Vinci, au inclus elemente de teorii ale conspiratiei biblice. Totusi, cei care pun sub semnul intrebarii rolul religiei in societate si a chiar existenta istorica a lui Iisus nu sunt acceptati in cercurile academice din lume.

Foto: covertmessiah.com