O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol

Actrița britanică Emilia Clarke, care o interpretează pe Daenerys Targaryen în serialul “Game of Thrones”, a anunțat joi că a suferit două hemoragii cerebrale în primii ani ai filmărilor la cunoscutul serial de televiziune produs de HBO.

Primul accident, survenit după o ruptură de anevrism, a avut loc pe 11 februarie 2011, la scurt timp după terminarea filmărilor la primul sezon, a povestit actriță într-un amplu articol publicat în revista “The New Yorker”, scrie Agerpres.

Pe fondul unor dureri severe și aproape inconștientă, Emilia a fost spitalizată de urgență, informează AFP. “Diagnosticul a fost rapid și de rău augur: o hemoragie subarahnoidă, un tip fatal de accident vascular cerebral … aveam 24 de ani “, își amintește ea. În urma operației, actrița s-a trezit cu dureri intense și a suferit de afazie, o tulburare de vorbire.

Citește și: GAME OF THRONES, SEZONUL 8. HBO ANUNȚĂ EPISOADE DE LUNGIMI-RECORD PENTRU SEZONUL FINAL

“Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reușit să mi-l amintesc. În schimb, din gură îmi ieșeau cuvinte fără cap și fără coadă”, a precizat actrița. “Am vrut să pun capăt. Am cerut echipei medicale să mă lase să mor. Munca mea, întregul meu vis despre cum ar trebui să fie viața mea, se învârte în jurul cuvintelor și comunicării. Fără acestea, eram pierdută!”, a mărturisit Clarke în New Yorker.

Din fericire, afazia a dispărut câteva zile mai târziu, iar actrița a părăsit spitalul la o lună de la internare, pentru a-și relua activitățile și a se pregăti pentru întoarcerea sa pe platourile de filmare ale “Game of Thrones” pentru sezonul 2. Între interviuri, artista a luat morfina pentru a ține sub control durerile persistente și a lupta împotriva oboselii intense: “După prima zi de filmare, abia m-am putut întoarce la hotel înainte de a mă prăbuși de epuizare”, a mărturisit ea.

“Sezonul 2 a fost cel mai rău pentru mine (…) Ca să fiu foarte sinceră, m-am gândit în fiecare minut că voi muri. Mai ales că, în timpul primei operații, medicii mi-au detectat și un alt ‘anevrism mic’ care necesită o monitorizare regulată”.

În 2013, după ce terminase o piesă de teatru la New York, Clarke a făcut un scanner cerebral, iar medicii au constatat că anevrismul rămas s-a dublat și trebuie operat. Deși considerată simplă, operația eșuează și actriță necesită o intervenție chirurgicală de urgență, cu trepanare, pentru a opri hemoragia.

Azi, Emilia povestește că s-a vindecat, dincolo de speranțele sale. Mai mult, actriță a oferit bani unei organizații caritabile pentru supraviețuitorii accidentelor cerebrale care necesită tratament.

Sursa foto: TMZ