O VRAJITOARE i-a prezis lui CRISTINEL BIGIU ca va fi RIDICAT de DNA. EL avea APARATURA DE BRUIAJ pentru ca se temea de interceptari

Presdintele Consiliului Judetean Buzau, CRISTINEL BIGIU, apela la VRAJITOARE, care i-ar fi prezis chiar in aceasta saptamana ca va fi RIDICAT de DNA, potrivit unor informatii din dosar prezentate de postul B1 TV.

Totodata, CRISTINEL BIGIU se temea ca va fi saltat de procurorii DNA, asa ca a instalat aparatura de bruiaj in incinta institutiei pe care o conduce. Tehnica a fost gasit de anchetatori la perchezitii. Potrivit unor surse, seful CJ Buzau ar fi avut asupra lui la flagrant 13.000 de lei.

Finul lui Bigiu, FLORIN COLGIU si-a recunoscut faptele la audieri si a marturisit procurorilor ca anul trecut i-ar fi dus o sacosa plina cu bani nasului sau, spun aceleasi surse.

DNA cere arestarea lui CRISTIAN BIGIU pentru ca ar fi acordat un contract fictiv GABRIELEI BADICA, fost consilier judetean in Calarasi.

Citeste si: MITA primita de CRISTINEL BIGIU ar fi provenit de la o firma din Calarasi

Anchetatorii au descins la casa lui CRISTINEL BIGIU, dar si la Consiliului Judetean, de unde au ridicat trei saci si mai multe cutii pline cu documente. 6.500 de lei ar fi urmat sa ajunga la finul baronului de Buzau, FLORIN COLGIU, si el retinut de procurori, fiind unul dintre intermediarii afacerii. El este acuzat de complicitate la luare de mita. Colgiu, care este Presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Buzau, a fost suspendat din partid.

Potrivit DNA, CRISTINEL BIGIU i-ar fi cerut unuia dintre directorii din Consiliului Judetean sa imparta proiectul de Strategie de dezvoltare durabila a judetului Buzau in mai multe etape, pentru a evita procedura de licitatie publica prin care trebuiau date contractele.

Directorul din subordinea lui Bigiu ar fi gasit o firma dispusa sa intocmeasca actele false. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Asociatia pentru Dezvoltare, lnovatie, Cultura si Antreprenoriat din Calarasi, detinuta de Gabriela Badica, fost consilier judetean in Calarasi, pusa si ea sub invinuire pentru dare de mita.

Femeia ar fi semnat documentele de realizare a proiectului iar in contul asociatiei ar fi ajuns o suma de bani din bugetul Consiliului Judetean Buzau. Gabriela Badica ar fi obtinut un comision iar restul banilor ar fi ajuns, prin intermediari la Cristinel Bigiu.

Asa ar fi primit presedintele CJ Buzau 70.000 de lei anul trecut. In urma cu cateva zile, Cristinel Bigiu a cerut urgent o a doua transa de 50.000 de lei. Astfel, subalternul sau i-a dat banii unui intermediar iar acesta s-ar fi prezentat in parcarea din fata blocului unde locuieste Bigiu, moment in care ar fi avut loc flagrantul.

Citeste si: MARIAN-CRISTINEL BIGIU este posesorul unei AVERI impresionante

Banii nu ar fi ajuns efectiv in posesia lui Bigiu, acesta cerandu-i intermediarului sa pastreze suma la dispozitia lui Bigiu, spun procurorii DNA.

Potrivit unor surse cel care l-ar fi denuntat pe seful CJ Buzau este chiar directorul alaturi de care Bigiu ar fi pus la cale intreaga afacere.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti vor decide daca cei doi vor fi arestati preventiv.

Sursa fotoȘ campusbuzau.ro