Oamenii de afaceri brasoveni si functionarii din Ministerul Agriculturii, retinuti joi de DNA, au fost ARESTATI

Cei doi OAMENI DE AFACERI brasoveni si cei doi responsabili de controale din Ministerul Agriculturii si din Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Brasov retinuti joi de procurorii DNA, pentru CORUPTIE cu fonduri europene, au fost ARESTATI PREVENTIV.

Decizia a fost luata de magistratii Tribunalului Bucuresti, putand fi contestata la Curtea de Apel.

OAMENII DE AFACERI Gheorghe Dudu si Florin Macovei, Florin Brezeanu, insarcinat cu efectuarea controalelor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Directia Generala Control si Antifrauda (MADR-DGCA), si Gabriel Potcovaru, din cadrul OJPDRP Brasov, au fost RETINUTI joi de procurorii anticoruptie. In acest dosar, procurorii DNA au facut, miercuri, 27 de perchezitii in judetul Brasov.

Citeste si: DNA PERCHEZITIONEAZA OFICIUL PENTRU DEZVOLTARE RURALA BRASOV

Procurorii fac cercetari in aceasta cauza pentru savarsirea, in perioada 2011-2014, a unor presupuse infractiuni de CORUPTIE si obtinere nelegala de fonduri europene.

Cei doi oameni de afaceri din Brasov sunt suspectati ca au dat mita unor functionari, inspectori, experti si sefi din cadrul OJPDRP, oferindu-le bani, cadouri si sejururi la pensiuni din zona Brasovului, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

In schimb, oamenii de afaceri ar fi fost ajutati sa obtina finantari europene nerambursabile, in baza unor documente false. Cei doi oameni de afaceri s-ar fi folosit de angajati ai OJPDRP pentru a dezvolta o ferma de gaini si pentru a extinde si moderniza o ferma de curci.

Citeste si: PRAHOVA: 10 PERCHEZITII LA SUSPECTI DE FURT DE PRODUSE PETROLIERE SI BRACONAJ

Programul National de Dezvoltare Rurala a fost PREJUDICIAT astfel cu peste 3 milioane de euro, au mai aratat sursele judiciare citate.

Surse foto: realitatea.net