Oamenii de afaceri SUSTIN REDUCEREA CAS, dar spun ca trebuie sa fie o masura pe TERMEN LUNG

Membrii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, formata din oameni de afaceri, i-au spus marti premierului Victor Ponta ca SUSTIN REDUCEREA CAS, dar ca masura trebuie sa fie sustenabila pe TERMEN LUNG, iar imbunatatirea colectarii si eficientizarea alocarilor bugetare pot reprezenta solutia la aceasta problema.

Ei au aratat ca reducerea contributiilor de asigurari sociale este o masura foarte buna pentru mediul de afaceri, deoarece impozitarea muncii in Romania este ridicata comparativ cu media europeana si cea din statele vecine.

“Credem ca cele doua lucruri esentiale de avut in vedere ar fi, pe de-o parte, imbunatatirea colectarii, unde e mult loc de mai bine, si, pe de alta parte, fireste, eficientizarea alocarilor bugetare. Consideram ca aceste doua aspecte sunt cele care ar trebui sa fie cheia, solutia la aceasta problema. Important este ca masura sa fie fezabila si aplicabila pe TERMEN LUNG”, au transmis reprezentantii Coalitiei, in intalnirea organizata, marti, la Guvern.

Citeste si: VICTOR PONTA: Proiectul NOULUI COD FISCAL nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de SEPTEMBRIE

Ei au aratat totodata ca mediul de afaceri a sustinut necesitatea stabilitatii fiscale si ca membrii Coalitiei isi manifesta astfel “dorinta intensa” de a fi consultati eficient arunci cand exista intentia din partea Guvernului de introducere a unor noi taxe sau de majorare a celor existente.

Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.

Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentantilor Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei sa precizeze daca sustin in continuare masura reducerii CAS de la 1 octombrie.

“Aveam nevoie sa mai facem inca o discutie cu dumneavoastra, reprezentantii mediului de afaceri, referitoare la subiectul acestor zile, si anume reducerea contributiilor de asigurari sociale. Am discutat anterior, vreau sa va multumesc ca ne-ati sprijinit si in discutiile cu FMI si CE. Sper ca nu v-ati razgandit, in sensul ca e un lucru bun si ca e bine sa-l facem. Sau, daca v-ati razgandit, e bine sa ne spuneti, sa nu aflu de la presa ca v-ati razgandit”, a afirmat premierul la inceputul intalnirii cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.

Citeste si: Blaga: Nu sustinem retrimiterea in Parlament a LEGII CAS

Ponta a adaugat ca in momentul in care a inaintat propunerea privind reducerea CAS catre Parlament a facut-o si in baza discutiilor avute cu mediul de afaceri.

“Sunt absolut convins ca putem sa mergem mai departe cu o masura pe care mediul de afaceri o cere de foarte mult timp si in mod intemeiat”, a spus premierul.

Sursa foto: gov.ro