OAMENII de STIINTA au DEZVALUIT cand OAMENII ar putea COLONIZA LUNA

Colonizarea Lunii ar putea deveni realitate in urmatorii cinci-sapte ani. Un plan realizat de o echipa de oameni de stiinta a fost pus in aplicare, misiunea urmand sa aiba costuri destul de mici.

Tinand cont de importanta proiectului, acesta va costa doar zece miliarde de dolari, scrie Agerpres.

O baza lunara construita din incinte gonflabile si sere si dotata cu tehnologie robotizata poate sustine cate zece colonisti timp de mai multi ani.

Colonistii pot extinde baza selenara, iar colonia ar putea sa ajunga la o suta de oameni.

Acestia pot face rost de bani prin extragerea apei inghetate pe care sa o transforme in combustibil pentru rachete si o pot vinde apoi companiilor cu zboruri spatiale.

Echipamentele dotate cu celule solare vor reduce necesarul de energie, iar rachetele reutilizabile construite de compania SpaceX vor diminua si costurile de lansare pentru echipamente si provizii.

Desi Luna nu mai inseamna unul dintre punctele de atractie pentru NASA, o atractie deosebita cu privire la satelitul natural al Terrei o arata Agentia Spatiala Europeana.

Luna este poligonul ideal de incercare pentru mai multe tehnologii care ar putea ajuta la cucerirea planetei Marte pentru Agentia Spatiala Europeana.

 Sursa foto: agerpres