Oamenii de stiinta spun ca au dovezi conform carora exista viata extraterestra

Oamenii de stiinta din Marea Britanie sustin ca au descoperit dovezi credibile ale vietii extraterestre. Acestia au trimis un balon la marginea atmosferei si au capturat, la intoarcerea balonului, mici organisme care provin din spatiu.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Sheffield, condusa de profesorul Chandra Wickramasinghe, sustine ca “semintele vietii” au fost transportate intre planete cu ajutorul meteoritilor, scrie antena3.ro. Oamenii de stiinta au descoperit alge microscopice subacvatice, considerate forme de viata extraterestra.

“Entitatile biologice de aceasta natura nu au fost descoperite anterior in stratosfera. Acestea variaza de la o colonie de mici bacterii pana la doua organisme individuale neobisnuite”, a spus profesorul Wickramasinghe.

“Prin intelegerea mijloacelor prin care astfel de particule pot fi transferate de pe Pamant in stratosfera, ele nu ar putea sa faca o astfel de calatorie in lipsa unei eruptii vulcanice violente care sa fi aparut in ziua prelevarii esantioanelor. Daca nu exista niciun mecanism prin care aceste entitati ar putea fi ridicate de pe Pamant pana in stratosfera, atunci ele au venit de deasupra stratosferei si au cazut spre Pamant”, a explicat cercetatorul, conform sursei citate.