Oamenii lui CALIN POPESCU TARICEANU au pretentii TOT MAI MARI la FUNCTII in noul Guvern desi nu au un partid

Oamenii lui CALIN POPESCU TARICEANU au venit cu solicitari tot mai mari la negocierile care au loc pentru formarea unui nou Guvern, in conditiile in care nici macar nu au un partid, PLR fiind acum doar un nume folosit.

Astfel, PLR cere acum si Secretariatul General al Guvernului (SGG), structura care are in subordine agentiile guvernamentale si RA-APPS si care este condusa in prezent de ION MORARU, un social-democrat considerat de neinlocuit pana acum. CALIN POPESCU TARICEANU ar fi cerut conducerea institutiei pentru RADU STROE, care ar urma sa devina sef al SGG cu rang de ministru pentru a putea sa ramana in acest fel si cu pozitia de deputat.

Citeste si: Candidatii cu probleme ai lui TARICEANU pentru Guvernul PONTA IV sau USL 2.0

PLR mai vizeaza acum si Educatia pentru un apropiat al lui DANIEL CHITOIU, deputatul NICU MARCU, si Cultura, pentru fostul ministru DANIEL BARBU sau pentru GRATIELA GAVRILESCU. Potrivit unor surse, CALIN POPESCU TARICEANU s-a intalnit marti cu colegii sai pentru a pentru a discuta, din nou, despre portofoliile pe care le vor revendica in negocierile cu PSD. PLR ii mai are in vedere tot pe NICU MARCU, fost secretar general al ANAF, sau ADRIAN GEREA la Economie. In acelasi timp, Ministerul Finantelor ar urma sa fie comasat cu cel pentru Buget, Apele cu Mediul, iar Dialogul social cu Ministerul Muncii. O decizie ar urma sa fie luata si in privinta comasarii Turismului, IMM-urilor cu Economia.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU spune ca NU A NEGOCIAT cu VICTOR PONTA numarul de portofolii pentru Guvern

Sursa foto: evz.ro