OANA NICULESCU MIZIL a fost condamnata la 3 ani de INCHISOARE cu SUSPENDARE

OANA NICULESCU MIZIL a fost CONDAMNATA la 3 ani de INCHISOARE cu suspendare pentru CONFLICT de INTERESE de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in cadrul dosarului in care aceasta si-a angajat mama la biroul sau de parlamentar.

In plus, judecatorii de la ICCJ au hotarat si ca deputatei PSD OANA MIZIL sa-i fie interzis sa mai ocupe vreo functie publica timp de 10 ani. Decizia nu este una definitiva si poate fi atacata cu apel. 

CITESTE SI: Judecatoarea SPAGARA Veronica Carstoiu, cercetata sub control JUDICIAR 

OANA NICULESCU MIZIL a fost acuzata ca si-a angajat mama la cabinetul sau de parlamentar in legislatura trecuta, in perioada 2009-2011. Astfel a fost gasita vinovata de conflict de interese si de incasarea unor venituri de 65.000 de lei.

In continuare va prezentam precizarile instantei:

4788/1/2013 – Niculescu Mizil Stefanescu Oana

In baza art.2531 Cod penal anterior, cu referire la art. 5 Cod penal, condamna inculpata Niculescu Mizil Stefanescu Oana la o pedeapsa de 3 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

In baza art. 64 lit.a teza a II-a, lit.b si lit.c Cod penal anterior in conditiile art. 65 Cod penal anterior interzice inculpatei dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru savarsirea infractiunii pe o durata de 10 ani.

Face aplicarea art. 71, art. 64 lit.a teza a II-a, b si c Cod penal anterior, ca pedeapsa accesorie.

In baza art. 861 Cod penal anterior cu referire la art. 5 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicata inculpatei pe o durata de 6 ani, reprezentand termen de incercare stabilit in conditiile art. 862 Cod penal anterior.

Face aplicarea art. 863 Cod penal anterior cu referire la art. 5 Cod penal in sensul ca pe durata termenului de incercare condamnata trebuie sa se spuna urmatoarelor masuri de supraveghere:

a)    sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti;

b)   sa anunte in prealabil orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;

c)    sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d)   sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Pune in vedere inculpatei dispozitiile art.864 Cod penal anterior.

In baza art. 359 Cod  procedura penala anterior atrage atentia inculpatei asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art. 864 Cod penal anterior.

CITESTE SI: DNA cere inchisoare cu executare pentru fostul sef al Parchetului Sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie 

In baza art.71 alin.5 Cod penal anterior cu referire la art.5 Cod penal suspenda executarea pedepsei accesorii aplicata inculpatei pe durata suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei.

Obliga inculpata la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu in suma de 50 lei se va plati din fondul Ministerului Justitiei.

Cu apel in 10 zile de la pronuntare pentru procuror si inculpat.

Sursa foto: realitatea.net