OBAMA adreseaza CONDOLEANTE pentru BOMBARDAREA TRAGICA a spitalului MFF din Kunduz

Presedintele american, BARACK OBAMA, a prezentat sambata seara “cele mai profunde condoleante” dupa bombardarea unui spital al organizatiei umanitare MEDICI FARA FRONTIERE (MfF) din Kunduz, oras in nordul AFGANISTANULUI, care s-a soldat cu 19 morti si ar putea fi atribuita unui raid al fortelor aeriene americane, transmite AFP, citat de Agerpres.

“In numele poporului american, adresez cele mai profunde condoleante personalului medical si celorlalti civili ucisi si raniti in incidentul tragic de la spitalul organizatiei Medici fara Frontiere din Kunduz”, a afirmat Barack Obama intr-un comunicat dat publicitatii de Casa Alba.

“Departamentul Apararii a lansat o ancheta completa si asteptam rezultatele inainte de a face o apreciere definitiva in legatura cu circumstantele acestei tragedii”, a adaugat liderul administratiei americane.

CITESTE SI: MEDICI FARA FRONTIERE: ”TOATE INDICIILE” ARATA CA SPITALUL DIN KUNDUZ A FOST BOMBARDAT DE COALITIA CONDUSA DE SUA

In cursul zilei de sambata, seful Pentagonului, Ashton Carter, a anuntat ca o “ancheta exhaustiva” este in curs de desfasurare pentru a lamuri circumstantele bombardarii spitalului MfF din Kunduz.

“O ancheta exhaustiva cu privire la acest incident tragic este in curs, in coordonare cu guvernul afgan”, a spus el. Ministrul apararii SUA a subliniat ca “fortele americane care sprijineau fortele de securitate afgane operau in apropiere, la fel ca si talibanii”.

Sursa foto: businessinsider