Obama amana atacul asupra Siriei: Am ordonat armatei SUA sa isi pastreze pozitiile actuale

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat, marti, ca amana o interventie armata asupra Siriei, pentru a oferi o sansa diplomatiei din aceasta tara, in contextul in care Damascul a dat asigurari ca este pregatit sa renunte la arsenalul chimic.

“Nu cred ca ca ar trebui sa rasturnam un nou dictator prin forta”, a spus Obama, in sala de ceremonii a Casei Albe, de unde in mai 2011 a anuntat si eliminarea lui Osama ben Laden. 

Totodata, presedintele american a apreciat ca propunerea Rusiei de plasare a armelor chimice siriene sub control international ar constitui un semn “incurajator”.

“Aceasta initiativa poate permite sa se puna capat amenintarii armelor chimice fara a recurge la forta, in particular pentru ca Rusia este unul dintre cei mai puternici aliati ai presedintelui sirian Bashar al-Assad”, a declarat Obama. 

Chiar daca a cerut Congresului sa nu voteze imediat asupra unui eventual recurs la forta, Barack Obama a subliniat ca optiunea militara ramane pe masa. “Am ordonat armatei americane sa isi pastreze pozitiile actuale, pentru a mentine presiunea asupra lui al-Assad si pentru a reactiona daca diplomatia esueaza”, a avertizat el.