OBAMA cere liderilor lumii sa fie la inaltimea mizelor pe care le implica SCHIMBAREA CLIMATICA

BARACK OBAMA a lansat un apel catre liderii lumii de a se ridica la NIVELUL MIZELOR care exista in PROTEJAREA MEDIULUI. Totodata, acesta a subliniat ca nu exista niciun conflict intre PROTEJAREA MEDIULUI si SUSTINEREA ECONOMIILOR. Declaratiile au fost facute in Franta, in cadrul celei mai mari reuniuni internationale pe tema SCHIMBARILOR CLIMATICE, informneaza France Presse, citata de Agerpres.

”Am dovedit ca nu exista niciun conflict intre cresterea economica puternica si protectia mediului. Am separat argumentele vechi de lipsa actiunii (…). Acest lucru ar trebui sa ne dea speranta”, a sustinut Obama.

Liderul celui de-al doilea cel mai poluant stat al planetei, dupa China, a declarat ca problemele climatice pot fi rezolvate acum, dar doar daca exista vointa, iar liderii lumii reactioneaza pe masura gravitatii problemei.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN, la summit-ul de la PARIS: RUSIA a contribuit la combaterea INCALZIRII GLOBALE

”Daca noi actionam aici, daca noi actionam imediat (…) atunci nu este prea tarziu. Stiind ca generatia urmatoare va beneficia de ceea ce facem noi aici, nu ne putem imagina o recompensa mai placuta”, a insistat presedintele SUA.

Statele Unite si-au asumat reducerea emisiilor cu efect de sera cu 26-28% pana in 2015, raportat la 2005.

Sursa foto: telegraph