OBAMA: O incetare IMEDIATA a focului in Fasia Gaza este un “IMPERATIV STRATEGIC”

Presedintele american BARACK OBAMA a apreciat, duminica, in cadrul unei convorbiti cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ca o INCETARE A FOCULUI imediata si neconditionata in FASIA GAZA este un “imperativ strategic”.

“Presedintele a spus clar ca punerea in aplicare a unei incetari a focului imediata si neconditionata este un imperativ strategic”, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat.

Citeste si: GAZA: ISRAELUL RECUNOASTE CA A TRAS ASUPRA UNEI SCOLI ONU, INSA FARA SA UCIDA

In cursul acestei discutii, OBAMA a subliniat “ingrijorarea profunda a Statelor Unite in legatura cu numarul mare de MORTI in randul civililor palestinieni si a israelienilor”.

Miscarea islamista palestiniana HAMAS a acceptat un ARMISTITIU UMANitar de 24 de ore in FASIA GAZA, incepand de duminica de la ora locala 14.00 (14.00, ora Romaniei), insa combatanti din cadrul miscarii au revendicat ulterior noi tiruri de racheta catre Israel.

La randul sau, Consiliul de securitate al ONU a adoptat in noaptea de duminica spre luni o declaratie unanima in care indeamna la un “ARMISTITIU UMANITAR imediat si fara conditii” in FASIA GAZA, relateaza AFP.

Peste 1.060 de palestinieni – in principal civili – au fost UCISI in cele 20 de zile de ofensiva israeliana in FASIA GAZA.

Citeste si: PALESTINIENII DIN FASIA GAZA, AJUTATI CU 26 DE MILIOANE DE DOLARI DE ARABIA SAUDITA

ARMATA ISRAELIANA, care a lansat pe 17 iulie o operatiune terestra – “Limita de protectie” – a pierdut 43 de militari, iar trei civili au fost UCISI in urma unor tiruri de rachete si obuze.

Sursa foto: puterea.ro