OBAMA si MERKEL nu mai au voie sa intre in DONETK

Presedintele SUA, BARACK OBAMA si cancelarul german ANGELA MERKEL nu mai au voie sa intre in Donetk, regiune din UCRAINA care se afla sub controlul separatistilor.

Denis Pusilin, unul dintre guvernatorii separatisti ai Republicii Populare Donetk, a semnat, in urma cu putin timp, un decret cu sanctiuni asupra mai multor oficiali americani si europeni. Pe lista celor care au interdictie sa intre in Donetk se afla BARACK OBAMA, presedintele SUA, ANGELA MERKEL, cancelarul Germaniei, dar si Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Catherine Ashton.

Citeste si: UCRAINA: Kievul anunta ETAPA FINALA a ”OPERATIUNII ANTITERORISTE” in regiunea Donetk 

Locuitorii din regiunile sud-estice ale Ucrainei, Donetk si Luhansk, au de raspuns, duminica, la o intrebare decisiva, si anume daca vor sau nu sa mai faca parte din fostul stat sovietic, in cadrul unui referendum extrem de contestat. Separatistii prorusi au organizat consultarea populara in ciuda impotrivirii guvernului de la Kiev, a comunitatii internationale, chiar si a presedintelui rus Vladimir Putin, care le-a cerut rebelilor, saptamana trecuta, sa amane referendumul si sa inceapa dialogul cu oficialii ucraineni.

 Citeste si: UCRAINA: Trupele guvernamentale din estul tarii sunt coordonate si conduse de MERCENARI AMERICANI 

Singurii care au urmat recomandarile lui Putin au fost activistii pro-federalizare din regiunea Harkov, care au decis, vineri, sa amane referendumul privind autonomia de Kiev.