OBAMA, vizita luni la Pentagon pentru a face bilantul luptei impotriva STAT ISLAMIC

Presedintele BARACK OBAMA, care depune eforturi pentru a-i convinge pe americani in legatura cu meritele strategiei sale contra gruparii Statul Islamic (SI), va merge luni la Pentagon pentru a face un bilant al eforturilor militare in curs in Irak si Siria, relateaza AFP, citata de Agerpres. 

La opt zile dupa o alocutiune solemna pronuntata din Biroul Oval, Barack Obama va reuni Consiliul National de Securitate (NSC), apoi va face o declaratie, a anuntat vineri purtatorul sau de cuvant, Josh Earnest.

Acesta a precizat ca executivul isi reevalueaza “in permanenta” strategia si ca nu trebuie asteptat un “anunt deosebit” ori o schimbare semnificativa de directie.

CITESTE SI: SUA schimba STRATEGIA impotriva ISIS: Vor trimite ELICOPTERELE DE ATAC APACHE

Presedintele american este sensibil la numeroasele apeluri ale adversarilor sai republicani in favoarea unei reorientari complete a strategiei? “Am observat pur si simplu ca aceia care solicita, si solicita insistent, o schimbare nu propun nici cea mai mica solutie alternativa”, a raspuns purtatorul de cuvant.

Potrivit unui sondaj recent CNN/ORC, mai mult de doua treimi dintre americani (68%) considera ca raspunsul militar in fata SI nu a fost destul de agresiv, iar 60% dintre persoanele chestionate dezaproba modul in care presedintele face fata amenintarii teroriste.

CITESTE SI: BARACK OBAMA: VOM DISTRUGE STATUL ISLAMIC SI VOM VANA TERORISTII ORIUNDE IN LUME

Coalitia internationala condusa de Statele Unite efectueaza lovituri aeriene in Irak si Siria, incercand mai ales sa dezorganizeze SI prin eliminarea liderilor gruparii. Washingtonul a anuntat joi uciderea la sfarsitul lunii noiembrie a lui Abu Salah, “unul din responsabilii financiari cei mai importanti si mai experimentati” ai gruparii jihadiste.

 Sursa foto: ziuanews