OBSERVATII ASTRONOMICE la Palatul Voievodal Curtea Veche

Observatorul Astonomic organizeaza, incepand cu data de 15 octombrie, OBSERVATII ASTRONOMICE cu publicul la Palatul Voievodal Curtea Veche, au anutat reprezentantii Muzeului Municipiului Bucuresti.

Astfel, miercuri si duminica, intre orele 11.00 si 14.00, vor fi organizate OBSERVATII SOLARE, iar in zilele de joi, vineri si sambata, OBSERVATII NOCTURNE.

“Eruptiile, petele si protuberantele solare te asteapta in centrul orasului. Incepand cu 15 octombrie, poti veni la Curtea Veche pentru a vedea, de aproape, steaua noastra, Soarele, pe care se petrec multe fenomene spectaculoase”, afirma sursele citate.

“Luna, planetele si stelele se vad si din centrul orasului, de la Curtea Veche, incepand cu 16 octombrie. Vino joia, vinerea si sambata, cand este senin si poti vedea prin telescoapele noastre, cele mai frumoase obiecte cosmice aflate pe cer”, mai spun reprezentantii Muzeului Municipiului Bucuresti.

OBSERVATIILE ASTRONOMICE vor avea loc numai daca cerul este senin.

Totodata, Palatul Sutu va gazdui manifestarea “Calatorii prin Univers”, in perioada 11 octombrie, 22 noiembrie, in zilele de sambata, de la ora 19.00.

Costul unui bilet intreg la Palatul Voievodal Curtea Veche este de cinci lei, iar al unui cu redeucere, de trei lei. La Palatul Sutu, biletul costa cinci lei.

Sursa foto: wikipedia.org