OCNA DEJ: O SUTA DE MINERI S-AU BLOCAT IN SUBTERAN

Aproape 100 de MINERI sunt BLOCATI in subteran, in OCNA-DEJ, de peste 24 de ore, in semn de protest fata de micsorarea FONDULUI de SALARII.

Inca de vineri dimineata, MINERII care au intrat in schimbul 1 au refuzat sa mai iasa din subteran. Acestora li s-au alaturat si colegii lor din schimburile 2 si 3, urmati de muncitorii de la suprafata, informeaza Dejeanul. Potrivit prefectului Clujului, Gheorghe Vuscan, in total 98 de MINERI sunt blocati in subteran. Alte 40-50 de persoane de la suprafata participa si ele la PROTEST.

CITESTE SI: REVENDICARILE MINERILOR DE LA BAITA SA VOR FI REZOLVATE MARTI DE CA AL FIRMEI

Acesta a declarat pentru Realitatea TV ca o ambulanta se afla in permanenta langa salina si ca pana acum o persoana a avut nevoie de ingrijiri medicale. Pentru ca si activitatea a fost intrerupta, 20 de camioane care ar fi trebuit sa transporte sare asteapta incolonate afara. Potrivit prefectului, MINERILOR aflati in subteran li se asigura mancare si apa. Un protest similar a avut loc si luni, cand circa 60 de ORTACI s-au blocat in subteran.

MINERII sunt revoltati ca FONDUL de SALARII a fost redus si, cu toate ca cei din conducere stiau acest lucru inca din luna august, ei au fost instiintati abia acum, inainte de Sarbatori.

Sursa foto: REALITATEA