Octav Bjoza, decorat de presedintele Klaus Iohannis

Fostul detinut politic Octav Bjoza a fost decorat de noul presedinte. Administratia Prezidentiala a comunicat presei ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a lui Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania.

“In semn de deosebita apreciere pentru inalta sa tinuta morala, pentru demnitatea şi curajul cu care a militat, de-a lungul timpului, pentru libertate si democratie, remarcandu-se ca unul dintre cei mai importanti luptatori impotriva regimului comunist, pentru eforturile pe care le face, in numele Asociatiei Foştilor Detinuti Politici din Romania, pentru a pastra vie memoria victimelor comunismului, domnul presedinte Klaus Werner Iohannis a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” – in grad de Cavaler domnului Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Foştilor Detinuti Politici din Romania. Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis”, se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS A SEMNAT DECRETELE DE NUMIRE PENTRU O PARTE DINTRE CONSILIERII SAI

„Pentru noi a fost una dintre cele mai placute surprize ale ultimilor 25 de ani. Este pentru prima data pentru un presdinte al tarii cand isi incepe prima zi de munca cu fostii detinuti politici, cea mai vitregita categorie de persoane”, a spus Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, pentru Digi24.

„Sper ca sa fie un presedinte care sa asigure o armonie, o atmosfera constructiva, de lucru, intre Parlament si Guvern, intre aceste doua institutii si Presedintie, intre persoane de prim rang, si nu o stare de tensiune. Cred ca va avea aceasta disponibilitate de a lucra in interesul natiunii romane”, a adaugat Octav Bjoza.

„Faptul ca s-a gandit la noi ne bucura. intr-un cuvant al domniei sale am inteles ca doreste ca si in capitala Romaniei sa ia fiinta un muzeul al crimelor comunismului. Nu poate decat sa ne bucure”, a subliniat presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, adaugand ca spera ca „la Fortul 13 Jilava, cea mai cumplita temnita, o temnita sub cota 0, in care nu am trait, ci ne-am tarat ca niste rame, sa devina un loc vizitabil”, la fel cum s-a intamplat in celelalte tari comuniste.

CITESTE SI: Consilierii lui Klaus Iohannis: Un scriitor, fosti ministri, deputati si profesori 

„In Romania, care a avut poate cele mai multe lagare ale mortii, nimeni nu s-a gandit sa pastreze un lagar ca sa fie muzeu, ci s-a dorit sa se stearga orice urma a crimelor comunismului, pentru ca foarte multi din criminali au prosperat in loc sa fie trasi la raspundere”, a declarat Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, pentru Digi24.