Octavian Bot, PNL: Revolta de la Pungesti, provocata de lipsa de gandire a Guvernului

Octavian Bot considera ca Guvernul a gresit in problema gazelor de sist. Deputatul PNL acuza cabinetul Ponta ca nu a informat oamenii de rand pe intelesul lor in legatura cu obiectivele care se urmaresc prin aceste explorari si astfel s-a ajuns la conflictul de la Pungesti.

“Trebuiau informati oamenii intr-un limbaj apropiat cunostintelor lor, era datoria Guvernului, prin reprezentantii sai. Nu a fost lipsa de comunicare, ci lipsa de gandire a celor responsabili, chiar si a Guvernului.

(…) Adevarul e ca multi vorbesc dupa ureche, nu vedeti ca la televiziuni participa oameni din Parlament sau societatea civila care se pricep la toate? Adevarul e ca multi reprezentanti ai USL au trecut peste o anumita limita si au fortat nota, stiind ca e o problema sensibila. Dar nu e problema Parlamentului, e a Guvernului, ca si povestea cu Rosia Montana”, a declarat Bot pentru ziare.com.

Deputatul PNL le da dreptate protestatarilor, care sunt suparati ca nu afla de la politicieni daca e benefica sau nu o astfel de exploatare. Pana acum clasa politica nu a facut demersuri in aceasta directie, sugereaza Bot.

“Obiectivul (n.r.- protestelor) e intemeiat si justificat, pana nu ne lamurim. Nu noi, politicienii, ar trebui sa ne dam seama daca exploatarea gazelor de sist e daunatoare mediului, asta specialistii ar trebui sa se pronunte (…) In legatura cu cei care protesteaza, unii probabil ca stiu si au cunostinte despre mediu, altii se duc pentru spectacol.

Ce sa le explici, cum e cu fracturarea hidraulica? Sa fim seriosi! Noi, cei din clasa politica ar trebui sa decidem in urma unor informatii autorizate, altfel se ajunge la o situatie neplacuta, a decide in necunostinta de cauza. Din punct de vedere politic e justificat sa obtii o independenta energetica – nu pot sa accept prostia asta ca sa lasam aurul si gazul acolo. Pentru cine, pentru 1.000 de ani?”, a mai declarat deputatul PNL.

Sursa foto: ziuaveche.ro