OFENSIVA a PAKISTANULUI impotriva TALIBANILOR

PAKISTANUL a demarat o OFENSIVA IMPOTRIVA TALIBANILOR din Waziristanului de Nord, armata continuand astazi bombardamentele si avansul cu trupe si materiale in zonele tribal.

Pakistanul a afirmat luni ca ofensiva militara lansata in ziua precedenta impotriva talibanilor deschide o noua “era a pacii”, un pronostic de care se indoiesc majoritatea expertilor, in conditiile in care rebelii cer razbunare si au cerut tuturor societatilor straine sa paraseasca tara, scrie hotnews.ro. Armata a continuat in cursul zilei bombardamentele si avansul cu trupe si materiale in zonele tribale ale Waziristanului de Nord, principalul sediu al talibanilor si al al-Qaeda de la granita cu Afganistanul, intampinand putina rezistenta.

Citeste si: ALEGERI IN AFGANISTAN: Alegatorii decid noul presedinte 

In fata posibilelor represalii ale rebelilor, autoritatile au plasat principalele orase ale tarii (Islamabad, Karachi, Lahore, Peshawar) in stare de alerta maxima si au trimis intariri militare, paramilitare si politienesti, pentru a multiplica barajele si patrulele.

Citeste si: IRAK: Zeci de MILITARI IRAKIENI, EXECUTATI de JIHADISTI 

Waziristanul de Nord este considerat ultimul bastion tribal al Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), principalul grup rebel islamist din tara, si al aliatilor sai straini din al-Qaeda.