Oferă-i coloanei tale un moment de respiro

Zi de zi, indiferent de activităţile pe care le realizăm, coloana noastră este supusă la eforturi multiple care pe termen lung pot provoca dureri de spate cumplite, care nu sunt pe placul nimănui. Pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii, încearcă să ţii cont de câteva sfaturi utile prin intermediul cărora să îţi îngrijeşti pe cât se poate spatele.

Învaţă tehnicile utile de ridicare a greutăţilor

Dincolo de faptul că nu este indicat să ridicăm greutăţi în exces care pun o presiune mare pe coloana noastră, de cele mai multe ori facem acest lucru şi într-un mod necorespunzător, care pe termen lung va duce la consecinţe neplăcute. Cu toate acestea, în mod total opus, cercetările de specialitate au demonstrat faptul că ţesutul uman trebuie să fie expus efortului pentru a deveni puternic. Cum trebuie să procedăm deci? În acest sens, este necesar să cunoaştem o serie de sfaturi utile pe care să le urmăm atunci când avem de ridicat greutăţi. O primă recomandare ar fi să menţinem o poziţie optimă pentru a realiza acest lucru. Este indicat ca atunci când ne aplecăm să ne îndoim genunchii, pentru a oferi coloanei un suport solid de care să se susţină, iar atunci când ne ridicăm să menţinem trunchiul într-o poziţie verticală. O a doua recomandare ar fi să ne apropiem de obiectul greu pe care vrem să-l ridicăm. Cu cât acesta este mai greu, cu atât distanţa dintre noi trebuie să fie cât mai mică. Nu în ultimul rând, trebuie să evităm pe cât este posibil mişcările de rotaţie în momentul ridicării de greutăţi, deoarece acest lucru poate dăuna spatelui.

Dacă vei ţine cont de toate aceste sfaturi, coloana ta nu va fi niciun moment pusă în pericol.

Încearcă să adopţi un stil alimentar sănătos

Deşi nu multă lume cunoaşte acest lucru, unele alimente pot favoriza durerile de spate. Deşi la o primă vedere nu am crede că vreodată alimentaţia poate avea vreo legătură cu acest disconfort, lucrurile nu stau chiar aşa. Anumite obiceiuri de consum precum alimentele procesate, preparatele de tip fast-food sau grăsimile saturate nu fac altceva decât să favorizeze inflamaţia şi să sporească riscul durerilor lombare. Încearcă să adopţi un stil alimentar sănătos, care să nu provoace creşterea în greutate şi optează pentru numeroase alimente bogate în calciu, care sunt vitale pentru sistemul nostru osos.

Încearcă corsetul pentru îndreptarea spatelui

În cazul în care vrei să achiziţionezi nişte produse care să asigure sănătatea spatelui tău şi menţinerea unei poziţii cât mai potrivite a acestuia, aruncă un ochi pe site-ul Better Posture. Acest magazin online pune la dispoziţia clienţilor săi o gamă diversificată de produse destinate unei posturi cât mai optime a coloanei tale. Aici vei putea găsi mai multe produse, printre care corset pentru îndreptarea spatelui sau corset pentru coloană, de diferite dimensiuni, potrivite oricărei persoane, care te vor ajuta să îţi corectezi postura incorectă în doar câteva zile. În caz contrar, ai posibilitatea de a-ţi primi banii înapoi. Mai mult, aceste corsete pentru spate îţi vor fi foarte utile în combaterea simptomelor care apar odată cu durerea de spate, de la durerea musculară, oboseală, disconfort şi până la problemele de concentrare. De asemenea, te vor ajuta foarte mult să previi apariţia cocoaşei, îţi va întări muşchii spatelui şi va reduce stresul.

Profită cu Better Posture de cele mai originale şi calitative produse concepute să îţi asigure o postură mai aliniată şi mai verticală a corpului tău.

Nu uită să dedici timp şi odihnei

Programul de somn este un aspect foarte important pentru sănătatea noastră. Respectă cele opt ore de somn pe noapte şi alege o saltea de calitate, care să te ajute să ai o poziţie corespunzătoare în timpul ce dormi. De asemenea, nu uita de pernele ortopedice, pentru a evita să te trezeşti în toiul nopţii cu dureri de gât şi de umeri care te vor face ca a doua zi să fii total epuizat.