Oferte de sarbatori pe Valea Prahovei: Sinaia ramane statiunea preferata a romanilor

Hotelierii din statiunile de agrement de pe Valea Prahovei au pregatit de sarbatori oferte care pornesc de la 430 de lei de persoana pentru 3 nopti de cazare, de Craciun, la o vila din Busteni si ajung la 1.900 de euro pentru doua persoane, pentru 5 nopti de cazare, de Revelion, intr-un hotel de lux din Azuga.

Sinaia ramane si anul acesta una dintre cele mai cautate statiuni romanesti pentru petrecerea sarbatorilor de Craciun si de Revelion. Pentru aceste doua perioade hotelierii scot la vanzare, la fel ca si anii trecuti, pachete turistice destinate atat celor cu buget modest, cat si celor dispusi sa plateasca mii de euro pentru o vacanta, scrie Mediafax.

Spre exemplu, un hotel de trei stele situat in munti, la cativa kilometri de Sinaia, a pregatit pachete turistice de trei sau cinci nopti. Astfel, de Craciun, trei nopti de cazare cu masa festiva in ajunul Craciunului, masa festiva de Craciun si mic dejun costa 523 de lei de persoana. Pentru Revelion, pretul la acelasi hotel este aproape dublu, respectiv 951 de lei de persoana, iar pachetul cu cinci nopti de cazare de Revelion ajunge sa coste 1.500 lei de persoana.

Oferta unui hotel de trei stele amplasat in centrul statiunii Sinaia este mai scumpa. Astfel, pentru Craciun, trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun bufet suedez, cina si spectacol artistic in seara de ajun, dejun festiv de 25 decembrie, acces la piscina, sauna, sala de fitness si taxe locale incluse costa 650 de lei de persoana. La acest hotel copiii intre 6 si 12 ani vor plati 420 de lei, bani in care sunt incluse mesele si un pat suplimentar in camera parintilor. Cei care nu platesc vor dormi in pat cu parintii, iar la masa vor avea loc, dar fara a primi meniu separat. Copiii peste 12 ani platesc pretul aferent unui pachet pentru adulti.

La acelasi hotel de trei stele din centrul statiunii Sinaia un pachet turistic cu cinci nopti de cazare costa 1.980 de lei. Acest tarif include mic dejun bufet (cu exceptia zilei de 1 ianuarie), cina bufet in 30 decembrie si 2 ianuarie (fara bauturi), cina festiva in noaptea de Revelion, carnaval cu cina in 1 ianuarie, parcare, acces la piscina, sauna, sala de fitness.

Pentru copiii cu varste intre 10 si 14 ani parintii vor plati suplimentar 790 de lei, bani in care sunt incluse cinci nopti de cazare in camera parintilor si serviciile de masa. Copiii pana la 6 ani fara pat suplimentar beneficiaza de gratuitate la cazare, iar la restaurant vor avea loc la masa fara meniu. Pentru copiii intre 6 si 10 ani se vor achita doar serviciile de masa, respectiv meniurile cu jumatate de portie, care costa 335 lei de copil.

La hotelurile de patru stele din Sinaia, tarifele pentru pachetele turistice de Craciun sunt cu cateva sute de lei mai mari decat la cele de trei stele, iar pentru Revelion la aceste hoteluri un pachet turistic ajunge sa coste cateva mii de lei de persoana. Astfel, trei nopti de Revelion costa peste 2.500 de lei, patru nopti costa peste 2.900 de lei, iar un pachet turistic cu cinci nopti ajunge sa coste 3.200 de persoana, bani in care sunt incluse servicii precum cazare in camera dubla cu mic dejun si cina festiva de Revelion.

Cazinoul din Sinaia, cladire veche de un secol, care anul acesta a fost introdus pentru prima data in circuitul turistic si poate fi vizitat contracost, organizeaza “Revelion VIP Charleston”. Participantilor li se impun ca “dress code” tinute de inspiratie interbelica, respectiv rochii elegante de charleston, perle si accesorii tematice pentru doamne si frac ori costum negru de seara pentru domni. Oaspetii vor fi primiti pe ritmuri de jazz, charleston si foxtrot si vor petrece in Sala Oglinzilor si Sala Baccara si vor beneficia de meniu si desert VIP, sampanie si foc de artificii la miezul noptii, spectacole cu muzica live si DJ. Costul unui Revelion la cazinou este de 555 de lei de persoana.

Sursa foto: rtv.net