Oferte LAST MINUTE de PASTE: Pachete complete de vacanta cu destinatii atragatoare

Romania, Bulgaria, Grecia si programele Senior Voyage, cele mai cumparate destinatii pentru Sarbatorile de Paste. Reprezentantii mai multor agentii de voiaj au declarat, pentru Agerpres, ca cele mai accesate oferte de vacanta pentru Paste sunt pensiunile rurale, litoralul din Bulgaria si Grecia, dar si statiunile montane din Romania. Romanii pot alege, insa, si din ofertele Last Minute oferite de agentii, fiind disponibile pachete complete de vacanta in destinatii atragatoare.

“Multi romani vor alege pensiunile rurale pentru petrecerea sarbatorilor pascale. Bulgaria si Grecia sunt preferate pentru cei care merg pe litoral, iar Romania pentru statiunile montane. Cei care si-au cumparat prin agentii de turism aceste destinatii au platit, in medie, 100—150 euro de persoana. Ca de obicei, pentru Romania sunt preferate pensiunile, cele care ofera pensiune completa si mesele festive, pentru Bulgaria hotelurile de 4 stele cu all inclusive, pentru Grecia, pachetele cu cazare si mesele festive’, a declarat a declarat, pentru Agerpres, Teodor Calimanescu, directorul general al agentiei Europa Travel.

O cerere mare s-a inregistrat anul acesta pentru pelerinajele in Israel si pentru cele in Israel-Iordania.

,,Cei care au optat pentru aceste pelerinaje le-au putut cumpara, din oferta noastra, la preturi de la 279 euro pentri Israel si de la 395 de euro pentru Israel-Iordania, aceasta perioada fiind recunoscuta pentru cererea mare pe circuite religioase. A crescut si cererea pentru petrecerea sarbatorilor pascale in destinatii cumparate prin programe tip Senior Voyage’, ne-a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Vezi aici ce preturi are carnea de miel de Paste

Cele mai cerute programe Senior Voyage au fost Costa Brava (de la 365 euro/persoana), Costa del Sol (de la 470 euro/persoana), Napoli-Sorrento (de la 345 euro/persoana), Coasta de Azur (de la 450 euro/persoana), Sicilia (de la 370 euro/persoana), Toscana (de la 345 euro/persoana).

,,Bugetele medii ale romanilor care aleg un pachet turistic de la Christian Tour pentru sarbatorile pascale variaza intre 200 si 250 euro/persoana. in acest an, am avut multe cereri pentru Grecia — Corfu (de la 295 euro/persoana), Creta (de la 198 euro/persoana), dar si pe unele circuite — Istanbul (cu autocar, de la 155 euro/persoana); Praga-Viena-Castelele Boemiei (cu avion, de la 255 euro/persoana), Cehia-Germania (cu avion 215 euro/persoana). Pentru litoralul bulgaresc, romanii au ales pachete de trei nopti cazare cu preturi incepand de la 81 euro/persoana’, ne-a precizat Marius Pandel.

Conform tendintelor acestui an, operatorii din turism observa un numar crescut al romanilor care prefera zonele traditionale cu specific agroturistic.

,,Turistii cauta cat mai mult cazarea la pensiuni turistice si agroturistice. Ei sunt in special interesati de pachete de cazare cu masa si agrement pe care pensiunile le ofera. Accentul se pune cu precadere pe masa festiva de Paste, dar si pe noaptea de inviere si alte posibilitati de a lua parte la activitatile specifice Pastelui din fiecare zona din tara’, ne-a spus Maria Stoian, presedinte fondator al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Citeste si: Calatorie in jurul lumii in mai putin de cinci minute

Printre zonele cele mai cautate se afla Bran-Moieciu, zona cunoscuta in special pentru gastronomia locala si pachetele atractive ce includ noaptea de inviere, incondeiat oua, pregatire cozonac, picnic in aer liber, zona Olteniei de Sub Munte, in special la pensiunile ANTREC concentrate in apropierea Manastirilor Tismana, Polovragi, Hurezi, Bistrita, zona Neamtului, unde exista multe pensiuni ANTREC in apropierea manastirilor Varatec, Agapia, Neamt.

“In functie de zona aleasa, turistii prefera pachete de cazare cu pensiune completa cu masa festiva cu un buget cuprins intre 400 si 600 de lei de persoana pentru trei nopti”, spune Maria Stoian.

Astfel, in Bran, la vila Alisa, un pachet 3 nopti/4 zile, cazare cu demipensiune si masa festiva de Paste costa 690 de lei/camera. La Casa Cartianu, Turcinesti, Gorj, un pachet de 3 nopti/4 zile costa 549 lei/persoana in camera dubla cu demipensiune si masa festiva plus acces Spa. La Complex Cetate, Balvanyos, Covasna, un pachet pentru 3 nopti cazare cu pensiune completa, masa festiva, costa 450 lei/persoana.

“Pentru Romania, sunt preferate pensiunile care ofera un program mai variat si nu doar masa de Paste. Pentru sejururile externe, sunt preferate hotelurile de 4-5 stele din Bulgaria, Turcia si Grecia, care au tarife speciale in aceasta perioada. in medie, o familie a alocat in acest an un buget de 300 de euro pentru a cumpara un pachet turistic in perioada sarbatorilor pascale’, ne-a precizat si Cosmin Marinof, director national de vanzari TUI TravelCenter prin prin Eurolines.

De altfel, mai multe agentii anunta oferte Last Minute pentru vacanta de Paste, iar romanii care vor sa petreaca sarbatorile peste hotare pot opta pentru aceste pachete complete de vacanta in destinatii atragatoare.