Oficial! Cati ROMANI sunt ACTIVI pe retelele de socializare

Peste 7 milioane de ROMANI sunt activi, in acest moment, in RETELELE SOCIALE, in timp ce numai 8% din populatia Romaniei este utilizatoare de e-Commerce, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Diana Voicu, secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala.

“42% din populatia Romaniei nu intelege beneficiile utilizarii Internetului. Acest procentaj este o provocare foarte mare pentru noi pana in 2020, prin Strategia pentru Agenda Digitala. Peste 7 milioane de ROMANI sunt activi in RETELELE SOCIALE, sunt colaborativi, si ar fi o mare greseala sa ignoram aceasta capacitate de contributori la initiative guvernamentale. La nivel international exista un ecosistem in care cetatenii sa poata sa preia initiativele guvernamentale si ulterior sa vina cu o reactie”, a afirmat Voicu.

Citeste si: CAMPANIA ELECTORALA PE FACEBOOK SE INTENSIFICA. ANALIZA: CE ACTIVITATE AU CANDIDATII LA PRESEDINTIE

Potrivit oficialului MSI, in ceea ce priveste securitatea cibernetica, majoritatea populatiei Romaniei este reticenta fata de tranzactiile e-Commerce, deoarece se teme de fraude.

“Doar 8% din populatia Romaniei este utilizatoare de e-Commerce, acest procent mic derivand din faptul ca ROMANII se tem ca tranzactia poate sa fie impiedicata de un incident cibernetic, de fraude. In Romania, pe baza Strategiei pentru SECURITATE CIBERNETICA si a viitoarei legi privind securitatea ciberbetica, s-au instituit autoritati care au menirea clara de a veghea ca aceste incidente sa fie contracarate. In e-Commerce, impactul estimat pentru Romania prin Agenda Digitala 2014-2020 este de 3% crestere in PIB si de 2% crestere locuri de munca”, a precizat Diana Voicu.

La randul sau, ministrul pentru Societate Informationala, Razvan Cotovelea, a mentionat ca pe sectorul SECURITATII CIBERNETICE este nevoie de vigilenta sporita din partea unor institutii.

Datele oficiale arata ca, la jumatatea acestui an, numarul conturilor atribuite utilizatorilor ROMANI de RETEAUA DE SOCIALIZARE Facebook ajunsese la 7,2 milioane, in timp ce numarul paginilor romanesti cuantificate depasise 25.000, in crestere cu 5% fata de inceputul anului.

Capitala are, in continuare, cei mai multi utilizatori din Romania, cu 1.480.640 conturi (21,97% din total), urmata de Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi (cu cate 3,86% din total) si Constanta (cu 3,08%). Alte noua orase au peste 100.000 de conturi de utilizatori de Facebook: Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Oradea, Arad, Bacau, Pitesti si Sibiu.

Persoanele cu varste cuprinse intre 25-34 de ani (30,1% din total) detin suprematia la capitolul accesarii cu frecventa ridicata a Facebook. Pe locurile urmatoare se situeaza persoanele cu varste intre 18 si 24 de ani (27,2%) si cele 35 si 44 de ani (17,4%).

Citeste si: UN NOU VIRUS FACE RAVAGII PRINTRE ROMANII CU CONT DE FACEBOOK SI YAHOO!

Raportul dintre persoanele care utilizeaza reteaua de socializare Facebook este in favoarea barbatilor, cu 63,93% din conturi. Femeile utilizeaza in proportie de 36,07% Facebook, in timp ce, din punct de vedere al starii civile, persoanele casatorite sunt pe primul loc (51,56%), urmate de persoanele singure, cu 32,12% din total.