OFICIAL: Cum se stabilesc grupele preliminare pentru EURO 2016

EURO 2016 din Franta va avea la start 24 de echipe, tragerea la sorti pentru preliminarii urmand sa aiba loc la Nice, pe 23 februarie 2014.

In preliminarii vor fi 8 grupe de cate 6 echipe, plus una de 5, avand in vedere ca sunt 53 de echipe nationale in aceste preliminarii, a 54-a formatie afiliata UEFA, Franta, fiind calificata din oficiu ca gazda, scrie ziare.com. Pentru preliminarii vor exista 6 urne valorice, realizate in urma coeficientului acumulat de fiecare echipa nationala in competitiile Cupa Mondiala FIFA 2010 (preliminarii si turneul final), EURO 2012 (preliminarii si turneul final) si Cupa Mondiala FIFA 2014 (faza grupelor de calificare si jocurile de baraj).

Ca o premiera, pentru aceste preliminarii stabilirea programului se va face automat, printr-un calculator, nu in urma unei negocieri intre federatiile nationale din grupa respectiva. Partidele din aceste preliminarii vor avea loc in perioada joi-duminica a unei saptamani sau vineri-luni sau sambata-marti, in principiu de la ora 21.45 – ora Romaniei – iar in week-end-uri chiar la ora 19, tot ora Romaniei, arata un comunicat FRF.

Sursa foto: ziare.com