OFICIAL: FLOYD MAYWEATHER – MANNY PACQUAIO se va disputa pe 2 mai

Americanul FLOYD MAYWEATHER, in varsta de 37 de ani, campion al lumii la categoria welter in versiunile WBA si WBC, si-a dat acordul pentru meciul in care va lupta cu filipinezul MANNY PACQUAIO, pe 2 mai, intr-una dintre cele mai asteptate confruntari din ISTORIA BOXULUI, s-a anuntat vineri.

“Sa dau spectatorilor ceea ce vor sa vada a fost mereu obiectivul meu, acesta va fi cel mai mare eveniment din istoria sportului nostru”, a aratat MAYWEATHER intr-un comunicat. “Sunt cel mai bun boxer din istorie, acest meci imi va permite sa fac ceea ce stiu mai bine, sa castig”, a subliniat FLOYD MAYWEATHER.

Negocierile pentru acest meci durau de 5 ani, esuand multa vreme din cauza nerezolvarii problemei repartizarii veniturilor, precum si in ce priveste procedurile antidoping.

MANNY PACQUAIO, IN VARSTA DE 36 DE ANI, campion WBO al categoriei, ar fi acceptat sa incaseze 40 la suta din reteta care ar putea depasi 100 milioane de dolari, un record pentru un meci de box.

MANNY PACQUAIO a cucerit titlul mondial in 8 categorii diferite si are un palmares de 57 de victorii, 5 infrangeri si 2 egalitati, in timp ce FLOYD MAYWEATHER, supranumit “Pretty Boy” sau “Money” este neinvins in 47 de meciuri.

Cei doi boxeri sunt sub contracte cu difuzori diferiti, ceea ce pune, de asemenea, probleme, dar in cele din urma s-a convenit ca lupta va fi difuzata atat de HBO, cat si de Showtime. Supergala va avea loc la MGM GRAND ARENA din Las Vegas (Nevada) potrivit bbc.co.uk.

Sursa foto: sportsillustrated.com