OFICIAL! Sebastian Ghita candideaza la SEFIA PSD. Si Dragnea intra in joc

Sebastian Ghita si Liviu Dragnea vor candida in tandem pentru sefia PSD, dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care Victor Ponta se va instala la Cotroceni, informeaza Romania TV.

In cadrul Congresului PSD, vicepremierul Dragnea ar urma sa candideze pentru functia de presedinte al partidului, iar deputatul Ghita pentru cea de presedinte executiv. Acesta din urma a confirmat candidatura sa, in tandem cu Liviu Dragnea.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: DACA VOI AJUNGE PRESEDINTE NU VOI IESI LA TELEVIZOR SA MA CERT CU PREMIERUL

“Am avut o discutie lunga seara trecuta cu domnul Dragnea. Am cantarit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru ca astfel de discutii au aparut in spatiul public, inpreuna cu domnul Dragnea, am hotarat ca, dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca presedinte al partidului, eu la functia de presedinte executiv”, a spus deputatul PSD, potrivit Romania TV.

Intrebat daca acest anunt nu contravine deciziei luate de conducerea PSD in urma cu cateva luni la Orastie, ca discutiile despre succesiunea lui Victor Ponta in partid sa aiba loc doar dupa alegerile prezidentiale, Sebastian Ghita a spus ca decizia nu a fost respectata de alti lideri ai PSD.

“Toti am respectat decizia de la Orastie pana cand am vazut-o nerespectata de alti colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri, am considerat ca decizia de la Orastie este deschisa in fata tuturor membrilor de partid. (…) N-are sens sa facem pe maicutele. S-ar putea sa candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Sova, sa faca dansii tandem”, a declarat Sebastian Ghita.

Fostul patron de televiziune a negat ca acordul dintre el si Liviu Dragnea ar viza si functii din viitorul guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

Citeste si: PONTA, ELIMINAT DE BASESCU DIN CURSA CATRE COTROCENI?

“Presedintele Victor Ponta a spus foarte clar si a cerut un vot partidului sa numeasca un prim-ministru care sa nu vina de la PSD. Nu a spus insa ca va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (…) Aceasta decizie este aleasa de dansul, o decizie prin care isi pune increderea intr-o persoana, incredere pe care, la randul sau, o primeste de la electorat”, a spus deputatul PSD.

Sursa foto: gazetadecluj.ro