Oficial SUA despre SUSPENDARE: Politicienii trebuie sa se concentreze pe TEMELE IMPORTANTE pentru cetateni

Politicienii din Romania ar trebui sa se concentreze pe CHESTIUNILE IMPORTANTE pentru cetateni, precum economia, locurile de munca, viitorul tarii, a declarat, marti, Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, precizand ca dialogul politic trebuie sa se bazeze pe respect reciproc.

Intrebat ce parere are de intentia unor politicieni de a-l SUSPENDA pe presedinte, pentru a treia oara, desi acesta isi incheie mandatul in decembrie, Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, a precizat ca “nu ar fi potrivit sa comenteze asupra dezbaterilor politice interne din Romania”. “Cred ca este important ca liderii din Romania sa se concentreze asupra acelor CHESTIUNI care sunt IMPORTANTE pentru oamenii din Romania. Aceste chestiuni sunt economia, locuri de munca, securitate, viitorul Romaniei”, a declarat Hoyt Yee, in cadrul unei discutii cu jurnalisti.

Citeste si: IOAN RUS: Nu cred ca SUSPENDAREA PRESEDINTELUI este prioritatea noastra zero in momentul acesta

Oficialul american si-a exprimat speranta ca liderii politici si participantii la alegeri vor incerca sa gaseasca solutii la problemele de care sunt interesati votantii.

“Speram foarte mult ca in prezent sau oricand, in special in timpul pre-campaniei electorale, liderii tarii si persoanele care vor participa la alegeri si in campania electorala sa incerce sa foloseasca oportunitatea de a vorbi in public pentru a gasi solutii la acele chestiuni de care sunt interesati votantii din Romania”, a spus Hoyt Yee, adaugand ca aceste chestiuni sunt la fel in Europa sau in SUA: “cum sa consolidezi economia, cum sa asiguri un viitor prosper, mai bun pentru cetateni si pentru copiii lor”. “Cred ca acestea sunt chestiunile pe care cetatenii ar dori sa le auda”, a punctat diplomatul american.

Citeste si: VICTOR PONTA: Asum ca premier si candidat responsabilitatea evaluarii implicatiilor suspendarii lui Basescu

Totodata, Hoyt Yee a subliniat faptul ca “este important ca dialogul politic sa fie unul bazat pe respect reciproc, sa fie bazat pe dialog civilizat, pe intentia de a incerca sa faci tara sa mearga inainte si in directia potrivita”.

Sursa foto: activenews.ro